Dağ başını duman almış

Maç öncesi Rumlar taraftarlarımıza eziyet çektirdi... Ama "Dağ başını duman almış" marşıyla stadı inlettik. Türk ve KKTC bayrağı açıp galibiyeti kutladık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2012 Güncelleme 26 Ekim 2012, 01:57
Dağ başını duman almış

İÇİNDEKİLER

Günlerdir süren spekülasyon dün gece son buldu ve Türk bayrağı Güney Kıbrıs'ta AEL Limassol'un GSP Stadı'nda açıldı. Yaklaşık bin kadar Sarı-Lacivertli taraftarlar bulundukları tribünde takımlarını desteklediler. Ancak Güney Kıbrıs'a giriş sırasında taraftarlarımız didik didik arandı ve yaklaşık 1.5 saat bekletildi. Sarı-Lacivertli taraftarlarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını da dalgalandırarak yavru vatana selamı çaktılar!...

YUNAN BAYRAĞI AÇILAMADI!
AEL taraftarları maçtan önce sağduyulu davrandılar. Maçın başlamasına 1 saat kala bir taraftar Yunanistan bayrağı açmak istedi. Ancak bunu güvenlik görevlileri ve AEL Limassol taraftarları engelledi.

GÜNEY KIBRIS'I İNLETTİK
Maç boyunca hiç susmayan Sarı- Lacivertli taraftarlar takımlarının galip gelmesinde büyük rol oynadılar. Milyonların dualarını arkasına alan Sarı-Lacivertli taraftarlar "Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar" marşıyla stadı inleterek takımlarına itici güç oldular.

EDİRNE DIŞINDA 60. ZAFER
Dün Güney Kıbrıs'ta AEL Limassol'u devirerek büyük bir zafere imza atan Fenerbahçe, Edirne dışındaki 60. galibiyetini de elde etmiş oldu. Avrupa'da toplam 175. maçını oynayan Sarı- Lacivertliler, Avrupa Ligi'ndeki 17. karşılaşmasını oynadı ve 9. zaferine ulaştı. Fener'in Avrupa Ligi'nde 3 yenilgisi, 5 de beraberliği bulunuyor.

BAYRAM HEDİYESİ!
Galibiyetin mimarı Egemen, "Taraftarlarımıza bayram hediyesi verdik. Limassol'u evimizde yenerek liderliğimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

İLK KEZ DEViRDiK
Fenerbahçe Avrupa Kupaları'nda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisini deplasmanda yenen ilk Türk takımı oldu.

100. GOLÜ ATTI
UEFA Avrupa Ligi maçında AEL Limassol karşısında müthiş bir kafa golü atan Egemen Korkmaz tarihe geçti. Milli futbolcu, Fenerbahçe'nin UEFA'da 100. golüne imza attı.