Son sözümüz Aziz Yıldırım

1998 yılında Aziz Yıldırım'a 1 oy farkla başkanlığı kaybeden Vefa Küçük, "Darağacında olsak bile son sözümüz Aziz Yıldırım olsun" dedi... Başkan Yıldırım, mektubunda "Amaç F.Bahçe taraftarına verilen narkozun etkisi ile kulübü ele geçirmektir. Ama başaramadılar" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2012 Güncelleme 20 Mayıs 2012, 02:18
Son sözümüz Aziz Yıldırım

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de olağan genel kurul dün start aldı. Bugün başkanlık ve yönetim kurulu için seçim yapılacak. Diğer adayın çekilmesiyle Aziz Yıldırım tek başına kaldı. Yıldırım'ın bugün rekor oyla yeniden başkanlığa seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YILDIRIM'A MUHALİF KALMADI
Kongrenin ilk gününe Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Vefa Küçük'ün konuşması ile Başkan Aziz Yıldırım'ın kongre üyeleri için kaleme aldığı mektup damgasını vurdu. 1998 yılında seçimi sadece 1 oyla Aziz Yıldırım'a karşı kaybeden Vefa Küçük konuşmasını 'Başkanımız her zaman 'Darağcında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe' diyor. Ben de bugün size şunu söylemek istiyorum: 'Yarın seçim sandığına giderken 'Darağacında olsak bile son sözümüz Aziz Yıldırım olsun" sözleriyle bitince salonda yönetim kurulu dahil herkes ayağa kalkarak alkışladı. Güçlü muhaliflerden Rahmi Eyüboğlu da; "Birileri Fenerbahçe üzerinden topluma mesaj vermeye çalışıyor. Yalnız, iyi düşünsünler. Toplum Fenerbahçe üzerinden o gruba mesaj verirse ne olur?" diye çıkıştı.

KOD ADI: FENERBAHÇE OPERASYONU
Başkan Yıldırım'ın kongreye yazdığı mektubunu kardeşi Ali Yıldırım okudu. Üyelerin alkışlarıyla sık sık kesilen mektupta Yıldırım, "Amaç gerçekler ortaya çıkmadan, Büyük Fenerbahçe taraftarına enjekte edilen narkozun etkisi geçmeden Fenerbahçe'yi ele geçirmektir. Ancak başaramadılar" dedi. Yıldırım, "Fenerbahçe Operasyonu" olarak adlandırdığı operasyonu yapanların Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti ve Başbakanını tehdit etmekten kaçınmadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

GÜNEŞ'İN 'GÜNEYDOĞU' SÖZÜNE ATIF YAPTI
"Vahşice uygulanan linç kampanyası önce sahalara inmiş, futbolcularımız sahada sindirilmeye çalışılmış, toplum önünde itibarsızlaştırılmak istenmiş, Aykut Kocamanımız gün aşırı açıkça siyasetin içine çekilmeye çalışılmış ve bunlar yapılırken 'Güneydoğu' olayları benzetmesi gibi nitelendirilmeler bilerek ve kasten yapılarak, spor kamuoyu bölünmeye ve kaos yaratılmaya çabalanmış ve bunun faturası da bizlere kesilmeye çalışılmıştır." Aziz Yıldırım'ın mekbutu okunurken kongre üyeleri mektubu okuyan Ali Yıldırım'ın sözlerini sık sık alkışlarla kestiler..

* * *
LİNÇ KAMPANYASINI MECLİS YENİLGİYE UĞRATTI!
Başkan Aziz Yıldırım, mektubunda Fenerbahçe'nin "böl yönet" teorisiyle parçalanmak istendiğini ancak buna Meclis'in engel olduğunu söyledi.

BAŞARAMADILAR!
Yıldırım, mektubunda "Sayın Başbakan ve hükümetimiz başta olmak üzere mecliste yer alan tüm partilerin katılımıyla gerçekleşen 6222 sayılı yasadaki değişiklik yapılanlara karşı ilk toplumsal tepki
olmuştur" dedi.

* * *
AZİZ YILDIRIM TEK KALDI
Daha önce başkanlığa adaylığını açıklayan Murat Çelikel, dün adaylıktan çekildiğini açıkladı. Böylece Aziz Yıldırım bugünkü oylama öncesinde tek aday olarak kaldı. Artık Fenerbahçe'de başkanın kim olacağı merak edilmiyor

* * *
3 TEMMUZ BİZİM OLMALI!
Daha önce başkan Aziz Yıldırım'ın heykelini dikme önerisi getirdiğini hatırlatan kongre üyesi Teoman Fanusçu, bu önerisini geri çektiğini, bunun yerine 3 Temmuz tarihinin Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak belirlenmesini istedi.

* * *
34 KUPAYLA CAMİAYA MESAJ VERDİLER
Başkan Aziz Yıldırım'ın son 3 sezondaki başkanlığı döneminde tüm branşlarda kazanılan 34 kupa kongrenin düzenlendiği Ülker Arena'da başkanlık divanı masası önünde sergilendi. Kazanılan başarıların yanı sıra yapılan tessiler de video ile kongre üyelerine gösterildi. Video izlenirken büyük alkış koptu.

* * *
FENERBAHÇE'NİN BORCU 196 MİLYON TL
Yönetimin ibrasıve bütçe tasarısıyla ilgili bilgiler verdikten sonra yapılan oylamada, 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe kabul edildi. Bu arada Fenerbahçe'nin toplam borcunun 196 milyon 800 bin TL olduğu öğrenildi. Borç beklenenden daha az çıktı.

* * *
KONGREDE HALKA ARZ İÇİN YETKİ VERİLDİ
F.Bahçe Sportif AŞ'nin daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak, yüzde 15'e kadar hissesinin halka arzı konusunda yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Asbaşkan Murat Özaydınlı, halka arz için bilgiler verdi.