Fener'e 6 maç ceza

PFDK, Fenerbahçe’ye ağır bir fatura kesti... Sarı-Lacivertliler, yeni sezonda sahasındaki 6 karşılaşmada seyircisiz olacak. Uygulama değişirse kadınlar da olmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 11:05
Fener’e 6 maç ceza

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'ye Süper Final'in son maçında sahasında Galatasaray ile yaptığı karşılaşmanın ardından Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıkan olaylar nedeniyle 6 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Sarı-Lacivertliler, önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında yapacağı ilk 6 maçta seyircisiz oynayacak. Bu sezon uygulanan statü gereği, takımlara verilen seyircisiz oynama cezalarında kadın ve çocuk taraftarlar tribünleri doldurabiliyordu. Statüyü değiştirme yönünde planı olan federasyon, kararını uygulamaya geçirirse Sarı-Lacivertliler boş tribünlere oynayacak.

TAHKİM YOLU AÇIK
Fenerbahçe yönetimi karar konusunda sessizliğini korurken cezanın gözden geçirilmesi yönünde Tahkim Kurulu'na başvurma yolu açık duruyor. Yönetimin, Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunması bekleniyor. Fenerbahçe'nin Tahkim'e başvurması halinde cezasının 4 maça indirilebileceği kulislerde konuşuluyor.

SAHA ANA BABA GÜNÜYDÜ
Fenerbahçe'nin 6 maç seyircisiz oynama cezası almasına neden olan olaylar Süper Final'in son maçında Galatasaray ile kendi sahalarında yaptıkları karşılaşmanın ardından yaşandı. Ezeli rakibine şampiyonluğu kaybeden Sarı-Lacivertli taraftarlar, emniyet güçlerinin de araya girmesi üzerine iyice çileden çıkarak tribünleri sökerek sahaya attılar ve kendileri de yeşil çimlerin üzerine indiler. Saracoğlu'nun çimleri bir anda ana baba gününe dönerken olaylara müdahale eden emniyet güçleri zor anlar yaşadı. Taraftarlara biber gazı sıktığı için Sarı-Lacivertliler'den büyük tepki alan emniyet güçleri olayların fazla büyümeden durmasanı sağlamıştı. Öte yandan F.Bahçe'ye 28 bin 750 TL'lik para cezası da geldi.

AYSAL'A 21 GÜN ŞOK CEZA
PFDK, G.Saray Başkanı Ünal Aysal'a da cezayı kesti. Kurulun yaptığı açıklamaya göre başkan Aysal, basında yer alan açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.