Efsane geri dönüyor

Tuncay Şanlı Fener'e haber yolladı. Şimdi yönetim ve Kocaman'dan onay çıkarsa yıldız futbolcu 3 kez şampiyonluk yaşadığı formasına kavuşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 01:41
Efsane geri dönüyor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de 2007'de sona eren bir dönem yeniden başlama üzere. Tuncay Şanlı'nın yeniden çubuklu formayı giymesi an meselesi.

GEÇEN SEZON DÖNÜŞ SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Tuncay Şanlı şimdi Fenerbahçe'ye dönme hazırlığı yapıyor. Geçen sezon Samandıra'da ziyaret ettiği Aykut Kocaman ile yaklaşık 1 ay önce tekrar temas kurduğu öğrenilen Tuncay Şanlı'nın yuvaya dönmek istediği öğrenildi. 30 yaşındaki milli futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme yapılması bekleniyor. Samandıra'da yaz aylarında gerçekleşen geçen seneki görüşmede Woflsburg'un istediği 5 milyon euroluk bonservis bedeli çok yüksek bulunurken, bu kez Tuncay'ın bonservisinin elinde olduğu ifade ediliyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın da bu bonservis meselesi üzerinde hassas olduğu ve Fenerbahçe'ye para kazandırmadan giden Tuncay'ın bonservis parası verilerek alınmasına karşı olduğu defalarca belirtilmişti.

GİTTİĞİNE PİŞMAN OLDU!
2002'de Sakaryaspor'dan Fenerbahçe'ye gelen ve Sarı- Lacivertli kulüpte kaldığı 5 yıl içinde beğeni kazanan Tuncay Şanlı 2007'deki şampiyonluğun ardından Avrupa'ya açılmıştı. İngiltere'de 2 sezon Middlesbrough, ardından 2 sezon Stoke City'de istenileni veremeyen Tuncay Şanlı, son 1-2 yıl içinde milli takım formasını da kaybetti. Geçen sezon Stoke City'den Woflsburg'a geçen Tuncay Şanlı yarım sezon Bundesliga'da, ardından da Bolton'a kiralanarak tekrar döndüğü İngiltere'deki son 6 ayında çok kötü bir sezon geçirdi, kadroya giremedi ve tek gol bile atamadı.

FENER'DE 5 SENEDE 59 GOL ATTI
2002-2007 yılları arasında Fenerbahçe formasıyla 154 maçta 59 gol atan Tuncay, taraftarın sevgilisiydi. Tuncay milli takımda da 22 golü var.

ESKİ GÜNLERİNİ ÇOK ARIYOR
Fenerbahçe'deyken Ay Yıldızlı ekibin süperstarı olan Tuncay, Avrupa'Da dikiş tutturamayınca milli formayı da kaybetti.

HEP FENERLİ KALDI
Tuncay Şanlı İngiltere ve Almanya'da futbol oynadığı dönemde her zaman Fenerbahçe'ye destek veren mesajlar gönderdi. Tuncay, Türkiye'ye döndüğünde de sadece Fenerbahçe formasını giymek istediğini açıklamıştı. Yıldız futbolcu şimdi o sözünü tutuyor.