Fenerbahçe taraftarına küfrettiler

Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk'in, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'ndaki dostluk karşılaşmasını öfkeli Fenerbahçe taraftarının sabote etmesinin yankıları Ukrayna'da hala devam ediyor.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2011, 17:05
Fenerbahçe taraftarına küfrettiler

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk'in, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'ndaki dostluk karşılaşmasını öfkeli Fenerbahçe taraftarının sabote etmesinin yankıları Ukrayna'da hala devam ediyor.

SHAKHTAR FARKLI TECRÜBELER YAŞADIK
Shakhtar Donetsk'in resmi sitesinde; "Shakhtar futbol tecrübesi için gittiği İstanbul'da farklı tecrübeler kazandı." şeklinde verdi.

Fenerbahçe taraftarının hareketlerini eleştiren Ukrayna basının yanı sıra Shakhtar Donetsk'in taraftarları da Fenerbahçe taraftarı üzerinden Türkiye ve Türklere hakaretler yağdırdı. Bazı Ukrayna basını ise, "Türkler Ukraynalıları sahadan kovdu" başlığıyla haberi okuruna duyurdu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Zerkalo Nedeli (Haftanın Aynası) haberinde ise taraftarın saldırısında yaralanan Ukraynalı gazetecileri ön plana çıkarttı.

UKRAYNALI BAYANLARA KÜFREDİLDİ İDDİASI
Shakhtar maçını sabote etmekle yetinmeyen Fenerbahçe taraftarı, Facebook üzerinden rakip takımın resmi sitesinde Ukraynalı bayanlara da ağır küfür ve hakaretler etti.

Kharkiv Polis Akademisi'nden Alexandr Gorukha yaptığı açıklamada, "Bu tür hadiselere şahit olmak çok üzücü. Normal insanlar kendi takımını desteklemek için stada bayram havasında gelir. Takımla beraber hem zafer hem de mağlubiyeti olgunlukla yaşamak lazım.

Fenerbahçe taraftarının davranışı yanlıştı. Fenerbahçe taraftarı bu dostluk maçını sadece kendi ülkesi için değil, bunu canlı yayında izleyen bütün ülkeler için de berbat etti. Biz burada ailemizle, çocuklarımızla gidip maçlarımızı izliyoruz. Teşekkür ediyorum Ukrayna halkına." dedi.

UKRAYNA'DAKİ ERMENİ DİASPORASINA YARADI
Fenerbahçe taraftarı ülkedeki Ermeni diasporasının elinede malzeme verdi. Ermeniler yaşananları haber veren siteler ve bloglarda yaptıkları yorumlarla Türkiye'yi yıpratma kampanyasına çevirdi. Birçok Ermeni, Türklerin gerçek yüzünün bu olduğunu ifade ederek, sözde soykırım iddialarına Fenerbahçe taraftarının saldırgan tavrını örnek olarak gösterildi.

Shakhtar Donetsk'in resmi sitesine bir Ermeni taraftar Edgar Gasparyan, "Bunlar Türk üzülmeyin misafirperver Ermeniler gibi değiller. Biz anlatıyorduk onların böyle olduğunu zaten." diye yazdı. Fenerbahçe taraftarının taşkınlığını Hamo Martirosyan ise; "1,5 milyon insanımız etkilendi. Bütün dünya yaşananları gördü." şeklinde değerlendirdi.

TURİZMİ DE ETKİLEYEBİLİR
Ukraynalılar, "Bu ne biçim ülke" şeklinde değerlendirmelerde bulunurken çok sayıda yorum yazarı ise Türk halkının duygularına hkim olmadığını iddia ederek; "Türkiye'ye tatile de gitmeyelim" çağrısında bulundu.