İtalya, İngiltere'yi penaltılarda devirerek Avrupa Şampiyonu oldu

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'nda İtalya, İngiltere'yi penaltılarda 3-2 yenerek 53 yıl aradan sonra kupanın sahibi oldu. Londra'da Wembley Stadı'nın ev sahipliği yaptığı İtalya - İngiltere maçının detaylarını takvim.com.tr'den öğrenebilirsiniz...

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2021, 20:52 Güncelleme 12 Temmuz 2021, 09:36
İtalya, İngiltere’yi penaltılarda devirerek Avrupa Şampiyonu oldu

İÇİNDEKİLER

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) final maçında İtalya ile İngiltere kozlarını paylaştı.

İngiltere'nin tarihi Wembley Stadı'nda oynanan maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona ererken, penaltılarda 3-2 kazanan İtalya Avrupa şampiyonu oldu.

MAÇ ÖZETİ - TIKLA

Wembley Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk 90 dakikası 1-1 bitti ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da gol sesi çıkmayan dev maç penaltılara kaldı. Penaltı vuruşlarını ise 3-2 kazanan İtalya, 53 yıl sonra EURO 2020 şampiyonu oldu.

İTALYA 2. KEZ!

Uzun bir yenilmezlik serisine sahip olan İtalya 2'nci kez kupayı müzesine götürdü.

İtalyanlar daha önce oynadıkları 3 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali'nde 1 kez kupayı kaldırma başarısı göstermişti.

EURO 1968'de Yugoslavya'yı mağlup ederek kupayı kazanan İtalyanlar, EURO 2020 Finali'nde Fransa'ya, EURO 2012 Finali'nde ise İspanya'ya mağlup olarak 2'nci olmuştu.

SHAW'DAN TARİHE GEÇEN GOL

Karşılaşmanın hemen başında İngiltere'yi öne geçiren Luke Shaw, Avrupa Şampiyonaları tarihine geçti. Luke Shaw'ın 1.57'de attığı gol, Avrupa Şampiyonası finallerinde atılan en erken gol oldu. Tecrübeli sol bek ayrıca, İngiltere Milli Takımı'nda da ilk kez gol sevinci yaşadı.

BONUCCI TARİHE GEÇTİ

EURO 2020 finalinde İngiltere karşısında İtalya'ya beraberliği getiren Leonardo Bonucci, iki farklı alanda turnuva tarihine geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın 67. dakikasında İngiltere ceza sahasında oluşan karambolde topu ağlarla buluşturan Bonucci büyük sevinç yaşarken hem turnuva hem de İtalya tarihindeki yerini aldı.

Bonucci, 34 yaş 71 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu olurken, Marco Materazzi'den sonra İtalya Milli Takımı'nın bir finalde gol atan ikinci savunma oyuncusu oldu.

SANCHO, SAKA VE RASHFORD KAÇIRDI

Penaltılarda İngiltere'de Kane, Maguire kaleci Donnarumma'yı mağlup etti, Rashford topu direğe nişanladı, Sancho ve Saka kaleci Donnarumma'yı geçemedi. İtalya'da ise Berardi, Bonucci, Bernardeschi atarken, Jorginho ve Belotti ağları bulamadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN