Sinpaş, Frankfurt’ta kira gelirini üçe katladı

Sinpaş, 4 yıl önce Almanya’nın Frankfurt kentinde yüzde 20 doluluk oranıyla satın aldığı OSWE ticaret ve lojistik kompleksinin kiracı sayısını 6.5, kira gelirini ise 3 katına çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2017 Güncelleme 13 Aralık 2017, 00:58
Sinpaş, Frankfurt’ta kira gelirini üçe katladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de Flatofis, İş Modern, Deposite AVM, Denizli Aquamall ve Ankara Altınoran AVM gibi çok sayıda yüksek yatırım değerine sahip ticari projeyi hayata geçiren ve yöneten Sinpaş, bu tecrübesini Almanya'nın finans merkezi olarak bilinen kenti Frankfurt'a da taşıdı. Şirket, 2013 yılında yüzde 20 doluluk oranıyla satın aldığı OSWE ticaret ve lojistik kompleksinin kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırmayı başardı.

'TİCARİDE İDDİALIYIZ'
242 bin 399 metrekare alan üzerinde, 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip, OSWE'yi, ofis, depolama, lojistik, TV stüdyosu, AVM ve eğlence merkezi gibi farklı konseptleri barındıran bir kompleks olarak yeniden ele alan Sinpaş, burayı Türk ve yabancı girişimcilere kiralıyor. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, ticari gayrimenkul alanında iddialı olduklarını belirterek, 1 milyon 470 bin metrekarelik ticari gayrimenkul portföylerinin olduğunu açıkladı. Yıllık 105 bin metrekare kiralama gerçekleştirerek ticari gayrimenkul yönetimi de yaptıklarını anlatan Çelik, "Farklı yelpazede bu büyüklükte ticari alan yönetimi ve işletmesini, Türkiye'de ilk olarak Sinpaş yürütmeyi başardı. Üstünlüğümüzü, Almanya'daki başarımızla bir kez daha kanıtladık" dedi.

HEDEF YÜZDE 95 DOLULUK
OSWE'yi kıtalararası ticarette '360 derece ticaret bağlantısı' mottosuyla hayata geçirdiklerini söyleyen Çelik, "Kiracı sayısını 4 yılda 6.5 kat, kira gelirini 3 kat artırmayı başardık. Tüm ticari yatırımlarımız için hedefimiz, doluluğu yüzde 95'e ulaştırmak" diye konuştu.



2.5 milyon metrekare yeni proje planlıyor
Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş'ın gayrimenkul geliştirme, sanayi, hizmet, finans ve enerji sektörlerinde 28 şirketi ve 3 binden fazla çalışanı bulunduğunu söyledi. Şirketin satışı ve yapımı devam eden projelerde, 1 milyon metrekarelik alanda büyük yatırımları bulunduğunu ifade eden Çelik, planlanan projelerin ise 2 milyon 500 bin metrekare civarında olduğunu anlattı. Çelik "Yurt içinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla'da; yurt dışında ise Riyad, Cidde ve Frankfurt'ta çalışıyoruz" dedi.


Yavuz KARAMAN