KİPTAŞ’ın yeni ‘Loca’sı

KİPTAŞ’ın Zeytinburnu’nda inşa edeceği bin 262 konutluk Locamahal Veliefendi’de daire fiyatları 620 bin liradan başlıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2017 Güncelleme 11 Ekim 2017, 00:00
KİPTAŞ’ın yeni ‘Loca’sı

İÇİNDEKİLER

KİPTAŞ, İstanbul Zeytinburnu'nda, E-5'in yanı başında hayata geçireceği Locamahal Veliefendi projesini satışa çıkardı. Büyüklükleri 119 metrekare ile 208 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 620 bin liradan başlıyor, 1 milyon 800 bin liraya kadar çıkıyor. Projede en küçük daireler, lansmana özel metrekaresi 5 bin 750 liradan satışa sunuluyor. Yüzde 20 peşinle 24 aya kadar taksitlendirilen daireler için yüzde 40 peşinle 36 ay taksit imkanı sağlanıyor. Daireler ayrıca 120 aya kadar kredilendiriliyor. 18 ayda tamamlanacak 36 bin metrekare arsa üzerinde, 20 blokta toplam bin 262 konuttan oluşan Locamahal Veliefendi'de 7/24 güvenlik ve kapalı otopark gibi donatıların yanı sıra atlama taşları, metal sazlıklar, tırmanma duvarı, kum havuzu, kaydırak, tünelli kaydırak ve oyun tepelerinden oluşan temalı oyun parkları yer alıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Locamahal Veliefedi'nin bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, projenin 18 ayda tamamlanacağını açıkladı. İstanbul'da kentsel dönüşümün zor iş olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kâr marjlarını düşürünce işler yoluna giriyor. Yüksek faizlerde ticaret yapmak çok zor. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olacak seviyeye geldi. Vatandaşa iyi anlatmak gerekiyor. Dönüşüm iyi anlatılırsa süreç daha iyi olacaktır" dedi.


Locamahal Veliefendi'yi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın (solda) ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım (sağda) tanıttı.

KİPTAŞ 10 BİN YENİ KONUT YAPACAK
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Anadolu Yakası'nda arazi üretiminin zor olduğunu belirterek, yoğun olarak Avrupa Yakası'nda proje geliştirdiklerini söyledi. Bayrampaşa'da 2 bin 300 konutu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yerinde dönüştüreceklerini kaydeden Yıldırım, Silivri'de de 3 bin konutluk projede hiç ev sahibi olmayanları ev sahibi yapacaklarını dile getirdi. Anadolu Yakası'nda arazi üretimi zor olduğu halde burada da bin konutluk projeye başlayacaklarını açıklayan Yıldırım, "Toplamda 10 bin yeni konut yapacağız" dedi.

20 BİN DAİRE YENİLENDİ
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümün yaklaşık 17 yıllık bir süreç olduğunu belirterek, bugüne kadar ilçede 20 bin dairenin yenilendiğini açıkladı. Bu süreçte halkın konuyu sahiplenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Aydın, "Yasal sürecin halledilmiş olması da devletin önemli bir katkısı" diye konuştu. Zeytinburnu'nda 80 bine yakın bağımsız birimin daha yenilenmesi gerektiğini açıklayan Aydın, kentsel dönüşüm için verilen desteklerin artırılması gerektiğini de söyledi.

YAVUZ KARAMAN