Burayı tanıdınız mı?

Bir zamanlar Roman vatandaşların yaşadığı İstanbul Fatih'teki Sulukule semtini şimdi görenler gözlerine inanamıyor.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2011, 16:54
Burayı tanıdınız mı?

İÇİNDEKİLER

Halk arasında Sulukule olarak adlandırılan, önceden derme çatma yapıların bulunduğu ve bir bölümünde Roman vatandaşların yaşadığı Fatih'te Sur Koruma Bandı'nda yer alan bölge, devam eden proje ile yepyeni bir çehre kazanıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Fatih Belediyesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ortak yürüttüğü Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi çerçevesinde, bakımsız ve müdahale gerektiren yapılarıyla çöküntü bölgesi özelliği taşıyan bölgede 640 konut inşa ediliyor.


Çoğunun dış cephesi tamamlanan yeni evler, bu iki mahalleyi eski kötü ve bakımsız görüntüsünden kurtararak temiz bakımlı yepyeni bir siluete büründürmeye başladı.

Klasik Osmanlı mimarisi ile inşa edilen tamamı cumbalı evlerin, gelecek yılın Mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sur Koruma Bandı içinde yer alan Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesiyle bu iki mahallenin tarihi kent dokusuyla uyumlu, tarihi yarımadanın kentsel ve mimari mirasına uygun, sağlıklı binalarla ve altyapıyla yenilenmesi sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

12 Adanın yer aldığı proje alanının 10 sokak ve 3 caddeden oluştuğunu aktaran Demir, Hatice Sultan ve Neslişah Sultan mahallelerini kapsayan yenileme projesinin ön çalışmalarının 2005 yılında başladığını, 2009'da da TOKİ tarafından ihalesinin yapıldığını belirtti.

Fatih Belediye Başkanı Demir, projenin toplam 90 bin metre karelik alanı ilgilendiren çok önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, ''Sulukule olarak bilinen bölgenin yenileme projesinin yüzde 80-85'i tamamlandı. Evler, 2012 yılının Mart ayına kadar çevre düzenlemesiyle,altyapısıyla hak sahiplerine teslim edilebilecek düzeye gelecek'' dedi.