Otomobili olanlara kış uyarısı

Yaklaşan kış öncesinde uzmanından otomobil sahiplerine hayati uyarılar...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 12:11
Otomobili olanlara kış uyarısı

İÇİNDEKİLER

Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) ve Adapazarı Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hasan Alişan, havaların soğuması ile birlikte araçların kışlık bakımlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini söyledi.

Araçların sorunsuz çalışması için bakımının çok önemli olduğunu ifade eden Alişan, yaz ve kışlık bakımın sürüş güvenliği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Yaz şartlarına göre ayarlanan otomobillerin kışlık bakım ve ayarlarının mutlaka yapılmasını tavsiye eden Alişan "Aracın kışlık bakımını ihmal etmek sahiplerine pahalıya mal olabilir." dedi.

Alişan, kışlık bakımda aracın yağı, suyunun yanında antifriz ayarlamasının mutlaka yapılması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu: "Kışlık bakımda aracın yağı ve suyuna mutlaka bakılması gerekiyor. Bunun yanında antifriz ayarlaması da çok önemli. Ayrıca aracın hava filtresi, bujileri, fren tertibatının kontrol edilmesi hayati önem taşıyor. Hava filtresi ve bujilerin bakımının yapılmaması aracın daha çok yakmasına sebep oluyor. Bu sebeple mutlaka hava filtresi ve bujiler kontrol edilmeli. Dizel araçlarında enjektör ayarının kışlık bakım sırasında gözden geçirilmeli."

Kış aylarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Alişan, "Kışlık bakım yaptırmanın şimdi tam zamanı. Araçların kışlık bakımı yapılmazsa bu ihmalden dolayı fatura kabarabilir." uyarısında bulundu.