Ford'un bilgilerini Çinli'ye sattı

ABD’li otomobil üreticisi Ford’un eski bir mühendisi hakkında, şirkete ait gizli bilgilerin Çinli bir otomobil üreticisine satmak istemiyle dava açıldığı belirlendi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2009, 15:27

İÇİNDEKİLER

Ford'a ait ticari bilgilerin Çinli otomobil üreticisine satılmasına yardım ettiği gerekçesiyle yargılanacağı açıklanan Xiang Dong Yu'nun bu gizli evraklara korunan bir bilgisayardan ulaştığı kaydedildi.

Ekotrent'teki habere göre, 1997-2007 yılları arasında Ford'da üretim mühendisi olarak görev yapan Mike Yu'nun, Ford'un Çin'de faaliyet gösteren fabrikasına transfer olurken bu bilgileri ele geçirdiği söylendi. Ford'un özellikle gelecekte piyasaya çıkacak modellerin tasarım eskizlerini iş bulmak amacıyla, 2005 yılında Çin'e giderek yerel üreticilerle paylaştığı vurgulandı.

İş bulma arayışlarının bir sene boşunca başarısız olmasının ardından Kaliforniya'ya döndüğü belirtilen Yu'nun, Foxconn şirketiyle bir iş görüşmesi yaptığı, otomobiller ve bilgisayarlar için parça üreten bu şirketin Çin'deki tesislerinde 2007 yılında işe başlamak üzere anlaştığı söylendi.

Yu'nun Çin'e yapacağı bu seyahatten üç gün önce Ford'da özel korunan bir bilgisayara izinsiz giriş yaparak 4 bin dökümanı çaldığı ifade edildi. Mike Yu'nun, Foxxconn'daki işine devam etmesine rağmen elindeki belgeleri Ford'un rakibi Shangai Otomobil Grubu'na satarak ek bir kazanç daha sağlamak istediği kaydedildi. 47 yaşındaki Yu'nun, 40 yıl hapis cezasına çarptırılacağı ifade edildi.