Yaşa takılanlar 1 saat önce son dakika: EYT yasası ne zaman çıkacak? Kimleri kapsayacak? 50 yaş, borçlanma... Ak Parti'den EYT açıklaması!

Son dakika EYT haberleri! AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapıldı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik milyonların beklediği EYT konusuna da değindi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? Kimleri kapsayacak? Son gelişmeler...

Giriş Tarihi 30 Kasım 2022, 23:31 Güncelleme 30 Kasım 2022, 23:31
Yaşa takılanlar 1 saat önce son dakika: EYT yasası ne zaman çıkacak? Kimleri kapsayacak? 50 yaş, borçlanma... Ak Parti’den EYT açıklaması!

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası EYT konusu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Son aşamaya gelindi. Hemen hemen tamamlanmak üzere" dedi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? Kimleri kapsayacak? İşte detaylar...

SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmalarında son durumu açıkladı;

''EYT meselesiyle ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok kısa zamanda son hali sunulacak. Son aşamayı geçtikten sonra meclis takvimi ile ilgili bilgi verebilirim. Acil gündemlerden bir tanesi, hemen hemen tamamlanmak üzere. Bugünkü sunum, bölgesel ve küresel gelişmelerin değerlendirilmesi ve terörle mücadele gündemimizdi.''

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Bilgin, EYT konusu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Bakan Bilgin; "Kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu anda EYT şartlarını oluşturan 1,5 milyon insanımız var. Bu şartları taşıyanların yüzde 87'si özel sektörde. EYT, 2023'te uygulanacaktır." dedi.

EYT PRİM GÜN SAYISI

Bakan Bilgin, EYT prim gün sayısı hakkında detayları paylaştı. EYT için 1999 öncesi ve 5000 prim gün şartı yer alıyor. Kadınlar için 20 yıl ve erkekler için 25 yıl şartı bulunuyor.

EYT MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, EYT maaşları hakkında açıklama yaptı. Bayram; "Prim gün sayısı düşük olan kişi ile prim gün sayısı fazla olan kişi arasında mutlaka maaş farkı olacaktır.

Örnek vermek gerekirse 5000 prim gün sayısı ile emekli olan vatandaş 3500 lira maaş alacakken 9000 bin prim gün sayısı ile emekli olan vatandaş bu rakamın çok üzerinde maaş alacak.

En düşük esnaf emeklisi 4 bin 196 lira alırken SSK 2000 öncesi 4 bin 678 lira maaş alıyor. SSK 2000 sonrası ise 3500 lira maaşı var. EYT'liler de bu rakam üzerinden maaşlarını alacaklar. Taban fiyat bu olacak." dedi.