Emekli sandığı, SSK Bağkur ikramiyeleri bugün yattı mı? Emekli memur maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Emekli memur zammı hakkında aramalar hız kazandı. Öte yandan emekli ve memurlar maaşlarını bayramdan önce alıp almayacağını sorgulamaya başladı. Peki, Emekli memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? SSK Bağkur ikramiyeleri ne zaman yatacak? Temmuz Maaş ve ikramiye takvimi 2022!

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2022, 11:38 Güncelleme 02 Temmuz 2022, 11:38
Emekli sandığı, SSK Bağkur ikramiyeleri bugün yattı mı? Emekli memur maaşları bayramdan önce yatacak mı?

İÇİNDEKİLER

Emekli memur maaşları ve ikramiyeleir için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz 12 Temmuz arasında idrak edilecek. Memur ve emekli maaş zamları ise 4 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak. Emekli bayram ikramiye tarihleri de belli oldu. Peki, Emekli memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? SSK Bağkur ikramiyeleri ne zaman yatacak? Temmuz Maaş ve ikramiye takvimi 2022!

EMEKLİ SANDIĞI, SSK BAĞKUR İKRAMİYELERİ BUGÜN YATTI MI?

Emekli maaşı alanlara verdiği emekli ikramiyeleri ödeme tarihi bugün itibariyle başlıyor. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ilk kısmının ödemesi 2 Temmuz olarak duyuruldu. Ödemeler 8 Temmuz'a kadar sürecek. Daha evvel 1100 lira olarak ödenen ikramiye miktarı amacıyla resmi bir açıklama yapılmadı ama bu bayramda da aynı miktarın hesaplara yatırılması bekleniyor.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar 2-5 Temmuz tarihlerinde bayram ikramiyelerini alabilecekler.

SSK emeklileri 5-6 Temmuz'da,

Bağ-Kur emeklileri 7 Temmuz'da ikramiyelerini alacak.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada emekli ve memur maaş ödemelerinin bayram öncesi hesaplarda olacağını kaydetti.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK? (SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI)

Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz 12 Temmuz arasında kutlanacak. Memur ve emekli maaş zamları ise 4 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak.

Bu kapsamda 4 Temmuz Pazartesi günü zam oranı belli olan emekli maaşları 9 Temmuz'dan önce hesaplara yatmış olacak.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLUR?

Emekli maaş zammı için en önemli faktör yılın ilk altı ayında tespit edilen enflasyon oranları. 2021'de imzalanan toplu sözleşme kararı gereği yüzde 7 buçuk zammın yanı sıra okuşacak enflasyon farkı maaşlara zam olarak yansıtılacak.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre yılın ilk 5 ayındaki enflasyon 5 aylık enflasyon (Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs) yüzde 35.64 olarak gerçekleşti.

Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 35,64'e, memurların ve memur emeklilerinin zammı ise yüzde 28,14 fark ile yüzde 35,14'e çıktı.

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanması ile de emekli aylıklarına yapılacak kesin zam oranı belli olacak. Bunun için ise 4 Temmuz tarihi bekleniyor.