Son dönemde hedef alınan dağıtım şirketleri hakkında EPDK açıklamada bulundu: Astronomik kar yok

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde hedef alınan dağıtım şirketleri hakkında açıklamada bulundu."Tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapamazlar." İşte sizler için derlediğimiz 14 Şubat TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2022 Güncelleme 14 Şubat 2022, 15:50
Son dönemde hedef alınan dağıtım şirketleri hakkında EPDK açıklamada bulundu: Astronomik kar yok

İÇİNDEKİLER

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde hedef yapılan dağıtım şirketleri hakkında açıklama yaptı: Tüketicilerimize elektriği dağıtım şirketleri değil, görevli tedarik şirketleri satar. Bu şirketlerin tarifeleri EPDK tarafından belirlenir. Bu tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapamazlar. GTŞ'ler, düzenlenen tarife içindeki müşterilere yapacakları enerji satışından elde edecekleri kar oranı net kar marjı ile sınırlandırılmış olup bu oran 2021- 2025 dönemi için yüzde 2,38 olarak belirlenmiştir. Yani iddia edildiği gibi 32 kuruşa elektrik satın alınarak astronomik düzeyde kar elde edilmesi kesinlikle söz konusu olamaz.



4 YIL ÜST ÜSTE İLK 100'DE YER ALDI
TOBB Türkiye 100' listesine 4 yıldır üst üste girmeyi başaran tek savunma sanayi şirketi olan CANiK, yüzde 205'lik ciro artışıyla 85'inci sırada yer aldı. Samsun Yurt Savunma (SYS) Yönetim Kurulu Üyesi H. İsmet Aral, CANiK adına Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ödülünü Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan aldı.

SANAYİ ÜRETİMİNİN FOTOĞRAFI ÇEKİLECEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, üretim sektöründen veri toplayarak sanayi politikasının oluşturulmasında kullanılan 65 yıllık Sanayi Sicil Kanunu'nu değiştirmek için harekete geçti. Sanayi işletmelerinin tescilini yapmak, sanayinin gelişimini takip etmek, ekonomik ve sınai faaliyetlere ilişkin gerekli veriyi toplamak, elde edilen veriler ışığında sanayi politikasının belirlenmesinde ve diğer birçok alanda kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan yeni taslak çalışma sanayicilerin görüşüne açıldı.
Barış ŞİMŞEK

60 BİN GENCE İŞ KAPISI AÇILDI
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, genç istihdamına katkı sağlayacak destek paketine başvurularda hedefi tutturmak üzere olduklarını belirterek, "Şu ana kadar 30 bin civarında işletme, yaklaşık 60 bin istihdam taahhüdünde bulundu. Ödemelere geçen hafta itibarıyla başladık" dedi. Destek başvurularının 31 Mart'a kadar süreceğini söyleyen Kurt, mikro ve küçük işletmeleri, 75 bin istihdam hedefiyle başlayan programa başvurmaya davet etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN