2021 PTT kargo ücreti ne kadar? Fiyat hesaplama… PTT kargo takip ve barkod sorgulama nasıl yapılır?

PTT kargo takip ve barkod sorgulama nasıl yapılır? 2021 PTT kargo ücreti ne kadar? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. En çok kullanılan teslimat kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT kargonun fiyatları gönderilecek ürünün ağırlığına göre değişiklik gösteriyor. Alıcı ya da gönderici ödemeli olarak seçeneklerin yer aldığı ücretlerle ilgili güncel bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2021, 09:04 Güncelleme 23 Haziran 2021, 09:04
2021 PTT kargo ücreti ne kadar? Fiyat hesaplama… PTT kargo takip ve barkod sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Gündemde vatandaşlar tarafından sıklıkla PTT kargo takip ve barkod sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. Gönderi yollamak ya da almak isteyenler kargo şirketlerinin fiyatlarını araştırıyor ve kendilerine en uygun olanı seçmek istiyor. En çok tercih edilen teslimat şirketlerinden biri olan PTT kargo hesaplama işleminin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. 2021 PTT kargo ücreti ne kadar? Sorgulamalarının cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

PTT KARGO VE BARKOD SORGULAMA NASIL YAPILIR?

PTT Kargo takip hizmeti, PTT'nin resmi internet sayfası ve e-Devlet kapısı üzerinden sunulan online hizmettir. Tüm PTT müşterileri web sayfası ve mobil uygulama üzerinden günün her saatinde sorgulama işlemi yapabilir. PTT Kargo gönderi sorgulama sayfası üzerinden kargonun durumu hakkında kolayca bilgi edinebilirsiniz.

Bilgisayar ya da akıllı cihazlarınızdan PTT resmi internet sayfasına giriş yapın.

Sayfa açıldıktan sonra, ekranın sağ üst kısmında bulunan menü seçeneğine tıklayın. Açılan menü kategorisinden "Gönderi Takibi" yazısına basın.

Tarayıcınızda yeni sekmede gönderi takip sayfası açılır. Bu sayfa üzerinde barkod numarası ve güvenlik kodu bilgilerinin girilmesi beklenir.

Bütün bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra, kargonuzun durumunu öğrenmek için "sorgula" seçeneğine basın.

PTT KARGO ÜCRETİ HESAPLAMA

PTT kargo ücreti hesaplama işlemi oldukça basittir. Göndermek istediğiniz ürünü önceden paketlemeli ve ptt şubelerine hazır bir şekilde götürmelisiniz. Paketi kargoya vereceğiniz son haline getirdikten sonra ne kadar tutacağını hesaplamak üzere metre yardımıyla ölçmeniz gerekecek. Bu sayede paketin desi bilgisini öğrenecek ve kaç desi olduğunu ortaya çıkaracaksınız.

PTT kargo fiyatı desi üzerinden hesaplanmaktadır. Paketin eni, boyu ve yüksekliği birbiri ile çarpılıp, çıkan rakam ise 3.000'e bölünmelidir. Aşağıdaki örnekteki gibi siz de göndereceğiniz paketin bilgilerini ölçebilir ve basit bir hesaplama yapabilirsiniz.

Gönderilecek örnek paketin ölçüleri şu şekildedir;

1 KG ağırlığında,
10 cm boyunca,
10 cm genişliğinde,
5 cm yüksekliğinde bir paket hazırlıyoruz.
10x10x5/3000=0,16 sonucuna ulaşıyoruz. Bu sonuç paketimizin desi değeridir.

2021 KARGO ÜCRETİ NE KADAR?

PTT Kargo Kilogram Başı Fiyatları
1 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 16,25 TL
2 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 18,25 TL
3 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 20 TL
3 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 1,80 TL her kg başı ücret
4 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 21,80 TL
5 KG gönderi ücreti (1 KG dahil): 23,60 TL
30 KG – 50 KG arası gönderi ücreti (1 KG dahil): 1,60 TL her kg başı ücret
50 KG ve üzeri gönderi ücreti (1 KG dahil): 1,30 TL her kg başı ücret
1 KG'a kadar olan hafif gönderi ücreti: 16,25 TL