Alman turiste vize çıktı: Özellikle Akdeniz'deki tatil bölgelerinde Alman turistler bekleniyor

Almanya'da iki doz aşı olanların Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelere seyahat edebileceklerine dair izin çıkması turizm sektörünü sevindirdi. Alman tatilcilerin yurt dışı seyahatleri için önemli etkiye sahip olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) ülke ve bölgelere yönelik seyahat uyarısı listesini güncelledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2021 Güncelleme 06 Haziran 2021, 06:58
Alman turiste vize çıktı: Özellikle Akdeniz’deki tatil bölgelerinde Alman turistler bekleniyor

İÇİNDEKİLER

Almanya'da iki doz aşı olanların Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelere seyahat edebileceklerine dair izin çıkması turizm sektörünü sevindirdi.

Alman tatilcilerin yurt dışı seyahatleri için önemli etkiye sahip olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) ülke ve bölgelere yönelik seyahat uyarısı listesini güncelledi.

Türkiye, "yüksek riskli ülkeler" listesinden çıkarıldı.

Türkiye'nin Ruslarla birlikte en çok turist aldığı ülkenin Almanya olduğunu belirten sektör temsilcileri, "Bu bölgeden çok sayıda turist rezervasyon yaptırmıştı. Almanların seyehat etmeleri diğer AB ülkelerini de hareketlendirecektir" dediler.

2020'de Almanya'da yurt içi ve yurt dışı olmak üzere, bu ülkede yaşayan yabancılar hariç 50.5 milyon seyahat gerçekleştirdi. Almanların tercih ettiği ülkeler sıralamasında Türkiye 4. sırada bulunuyor.

KARADENİZ'E ARAP AKINI
Güvenli
Turizm kapsamında alınan tedbirler ile birlikte Karadeniz Bölgesi'nde turizm hareketliliği yaşanmaya başladı.

Son iki hafta içerisinde Ürdün'ün başkenti Amman'dan Trabzon'a 261 yolcu turist geldi.

Trabzon'a gelen turist kafileleri havalimanında TÜRSAB Bölge Başkanı Volkan Kantarcı ve seyahat acentaları yetkililerince güllerle karşılandı. Kantarcı, Ortadoğu'nun bir çok ülkesinden talep olduğunu söyledi.