Memur ve emeklilere müjde: Memurlar ve emeklilere Temmuz zammı sonrasında 500 lira da seyyanen zam

Memur ve emeklilerin 2021 yılında da yüzü gülüyor. Memurlar ve emekliler Temmuz zammını merakla beklerken, seyyanen zam beklentisi de taşıyor. Son olarak 500 liraya varan seyyanen zam talebi gündeme taşındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2021 Güncelleme 02 Haziran 2021, 07:01
Memur ve emeklilere müjde: Memurlar ve emeklilere Temmuz zammı sonrasında 500 lira da seyyanen zam

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 17 milyon memur ve emeklinin Temmuz zammı için son viraja girildi. Önümüzdeki ay hem zam oranını öğrenip hem de yeni maaşlarını cebine koyacak olan emekliler, artışın ne kadar olacağını merakla bekliyor.

GÖZLER 5 TEMMUZ'DA


5 Temmuz'da açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verisi zam oranını gösterecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu oranda zam yapılacak.

Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 3 artış ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Emekliler heyecanlı bekleyiş içerisinde bulunurken, çeşitli talepler de geliyor.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli- Sen, emeklilere 500 lira seyyanen zam yapılmasını talep etti.

MEMURA DA İSTENİYOR


Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın da daha önce yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerine yönelik teşvik paketi çağrımıza, 400 lira seyyanen zam ve yüzde 5 peşin enflasyon farkı tekliflerimize gecikmeden olumlu cevap verilmesini bekliyoruz" demişti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Araştırma Müdürü Namık Tan da emeklilerin seyyanen zam beklentisinin altını çizmişti.

TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI


MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen ve KESK genel başkanlarına toplu sözleşmede birlikte hareket etme çağrısı ve davetinde bulundu:

"Çağrımıza yaklaşımınızın ve cevabınızın olumlu olacağını umuyor, salgın sonrası normalleşmenin hızlandığı bir süreçte böylesi bir kolektif irade kararının bütün milletimize yüksek düzeyde moral vereceğine yürekten inanıyorum."