Bu illerde binlerce daire satılıyor! Konut teslim tarihi ise... 550-670 lira taksitle TOKİ'den son dakika ev sahibi olma şansı!

TOKİ tarafından bazı illerde açık satışla satışa sunulan konutlar için başvurular sürüyor. Fırsatlar çok yakında sona erecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygun fiyatlı konut satışı devam ediyor. Konutlar için fiyatlar 114 bin liradan başlıyor. 240 aya kadar vade imkanının olduğu fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar konutlara ilişkin bilgileri öğrenmek üzere araştırmalara başladı. Son açıklamayla beraber, çekiliş ve kura şartı olmayan, dört ilde bulunan, bin 57 konut satışının devam ettiği biliniyor.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2021, 08:17 Güncelleme 18 Mayıs 2021, 08:17
Bu illerde binlerce daire satılıyor! Konut teslim tarihi ise... 550-670 lira taksitle TOKİ’den son dakika ev sahibi olma şansı!

İÇİNDEKİLER

Peş peşe açıklandı! TOKİ'den son dakika ev sahibi olma fırsatı geldi. TOKİ'nin kura ile ev sahibi olma faaliyetine katılmayıp kurasız bir şekilde TOKİ'den ev almak isteyenler TOKİ'den kurasız bir şekilde konut alımının nasıl yapılacağını merak ediyor. Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) ev almak isteyenler için fırsat devam ediyor. Alt ve orta gelir grubuna hitap eden projelerde fiyatlar en düşük 114 bin lira seviyesinde. En düşük peşinat seçeneğine göre taksitler de yaklaşık 550 liradan başlıyor. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

240 AYA KADAR VADE

Ödeme seçenekleri ise projeden projeye farklılık gösteriyor.

Seçenekler arasında yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade, yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade bulunuyor.

İlk taksit ödemesi ise konut teslim tarihini takip eden ay itibarıyla başlıyor.

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk vatandaşı olmak,

Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,

Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,

Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,

Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).

TOKİ'DEN KURASIZ EV NASIL ALINIR?

TOKİ'nin kura ile ev sahibi olma faaliyetine katılmayıp kurasız bir şekilde TOKİ'den ev almak isteyenler TOKİ'den kurasız bir şekilde konut alımının nasıl yapılacağını merak ediyor. TOKİ açık satış nedir araştıranlar için TOKİ'nin web sitesinde bulunan çekiliş ve kura olmadan alınan ev ilanlarını kapsamaktadır. Açık satış duyuruları TOKİ tarafından 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre değişiklik gösterilebiliyor. TOKİ açık satış yöntemiyle de vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyor.

Alt gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

Mevcut projeye başvuru yapmak için, belirlenen alt gelir grubu başvuru şartları şunlardır;

- T.C. vatandaşı olmak,

- Projenin yapıldığı il/ilçe sınırları içinde bir seneden az olmamak koşuluyla ikamet etmek yada projenin yapıldığı il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az üç senedir ikamet etmesi yada il nüfusuna kayıtlı olması gerekmekir),

- Toplu Konut İdaresi'nden daha konut satın almamış olmak ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olmak (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi dışında),

- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün yada müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri dışında) olmamak, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi dışında) (Başvuruyu yapanın hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller dışında)

- Başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını tamamlamış olmak (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmamaktadır),

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6bin 500TL olması (İstanbul şehri için 7bin TL)

- Bir hane halkından sadece bir kişi başvuru yapabilir.

Bu başvuru şartlarını karşılayan kişiler;

1.Kategori "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Maluleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,

2.Kategori "En az yüzde 40 Engeli Vatandaslar''

3.Kategori "Emekli Vatandaslar"

4.Kategori "Diğer alıcı adaylarıın" şeklinde başvuruları dört kategoride ayrılarak kabul ediliyor

Başvuru yaparken hangi belgeler isteniyor?

Başvuruda bulunacak kişilerden istenen belgeler şu şekilde;

- Kimlik Fotokopisi,

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"

- Engelli vatandaşlar için, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi yada tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık heyet raporunu (en az yüzde40 engelli olduğuna dair),

- Emekli vatandaşlar SGK'dan alınan Emekli Kimlik Belgesini yada belgesi henüz çıkmadıysa emekli olduğunu gösteren belge yada yazıyı ibraz etmesi gerekmektedir.