18 yaş altı çocuklar da BES'ten yararlanacak | BES'ten nasıl yararlanılır?

18 yaş altı çocukların Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil edilmesi ve istihdamın desteklenmesini içeren düzenlemelerin de içinde yer aldığı torba yasa tasarısı bu hafta Meclis'te ele alınacak. AK Parti'nin geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunduğu ekonomiyle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifinin içeriği belli oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2021 Güncelleme 17 Mayıs 2021, 07:01
18 yaş altı çocuklar da BES’ten yararlanacak | BES’ten nasıl yararlanılır?

İÇİNDEKİLER

18 yaş altı çocukların Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil edilmesi ve istihdamın desteklenmesini içeren düzenlemelerin de içinde yer aldığı torba yasa tasarısı bu hafta Meclis'te ele alınacak.

AK Parti'nin geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunduğu ekonomiyle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifine göre;

MİKRO ve küçük ölçekli işletmeler, likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşürebilecek.

Bu destek 12 ay devam edecek. En fazla 5 kişiye kadar destek verilecek.

18 yaşını yaş altı çocuklar BES'e dahil edilecek.

Dernek, vakıf ya da özel şirketlerden, üyelerinden emeklilik için para toplayan ancak üyelerinin gelecekteki yükümlülüklerini karşılayamama riski bulunan hizmet sağlayıcılar BES'e dahil edilecek.

BES'e aktarılan tutarlar gelir vergisinden muaf olacak.