Turizmciler yerli ve yabancı turist açısından hareketlilik bekliyor

Tam kapanma döneminde en sakin Ramazan Bayramı’nı geçiren turizmciler, bayramdan sonra iç pazarda ve yurt dışında hareketlilik bekliyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, “Bayramdan sonra hem havaların daha da ısınması hem de kısmi kapanmanın sona ermesiyle hareket bekliyoruz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2021 Güncelleme 15 Mayıs 2021, 06:59
Turizmciler yerli ve yabancı turist açısından hareketlilik bekliyor

İÇİNDEKİLER

Tam kapanma döneminde en sakin Ramazan Bayramı'nı geçiren turizmciler, bayramdan sonra iç pazarda ve yurt dışında hareketlilik bekliyor.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, "Bayramdan sonra hem havaların daha da ısınması hem de kısmi kapanmanın sona ermesiyle hareket bekliyoruz" dedi.

UKRAYNALI İLGİSİ BÜYÜK


Ukrayna'da düzenlen turizm fuarına katıldıklarını söyleyen Gencer, "Şu anda yabancı turist açısından Ukrayna pazarı canlı. Ukrayna'nın Türkiye'ye çok ciddi bir ilgisi var" şeklinde konuştu.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge de tüm dünyada aşılamanın devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dünya artık evde kalmaktan çok sıkıldı. Bunları sürekli çalan telefonlarımızdan anlıyoruz. Haziran'dan sonra yerli ve yabancı turistlerin kontrollü normalleşmeyle birlikte tatile geleceklerini düşünüyoruz. İnşallah bu yıl 2020'den daha güzel rakamlara ulaşacağız."