18 yaşını dolduran herkese aylık 2 bin 608 TL harçlık ödemesi yapılacak…

81 şehirde geçerli olan müracaatlar için vatandaşların 15 yaşını doldurmaları yeterli olacak. İş başı eğitim programları sayesinde 2 bin 608 TL' ye varan ödemeler yapılacak. Peki, ödemeler kimler için ve ne kadar müddet yapılacak? Salgın yarıyıllarında işsizlik oranlarının bir hayli çoğalması ve vatandaşların iş bulmak mevzusunda güçlük yaşaması karşısında iş başı eğitim programlarına karşı olan arzlar fazlalık göstermeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 08:38 Güncelleme 31 Mart 2021, 09:26
18 yaşını dolduran herkese aylık 2 bin 608 TL harçlık ödemesi yapılacak…

İÇİNDEKİLER

İŞKUR geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2021 yılında da bu zorlu günlerde vatandaşların yanlarında yer almaya devam ediyor. Hem işsiz vatandaşların meslek deneyimi elde edebilmesi hem tecrübe kazanması hem de gelir elde etmesi için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

İsteyenler en yakın kurumlara gidebilecekleri gibi 81 ilde yer alan çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri yanı sıra hizmet merkezlerinde başvuruları yılın her günü yapabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ NE KADAR?

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır.

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELER?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

- Emekli olmamak,

- Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

- Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

- Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

- Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ