Borsada kazanma yolları: Bankalar lokomotif olacak

Uzmanlar borsadaki hisseleri değerlendirirken bankacılık hisselerinin yeniden toparlanacağını söyledi. Ancak bunun için zamana ihtiyaç olduğunu belirten uzmanlar, şu anda kazanç vaad eden hisse ve sektörlerle ilgili düşüncelerini anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2020 Güncelleme 09 Eylül 2020, 06:59
Borsada kazanma yolları: Bankalar lokomotif olacak

İÇİNDEKİLER

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, A Para'da Borsa İstanbul'a dair değerlendirmelerde bulundu. Deriner, Borsa İstanbul'da bankaların defter değerinin oldukça altına geldiğini ifade ederek, "Piyasamızın gerçekten bulunduğu seviye itibariyle insanı alım yapmaya iten bir ucuzlukta olduğunu görüyoruz" dedi. Almak için uygun seviyeler olduğunun altını çizen Deriner, "Ancak uzun vadeli taşımak için ne için alacağız? Tam bunu bulmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.



Bankaların aslında eski performanslarını hâlâ gösterdiğini anlatan Deriner, "Geçtiğimiz dönemlerde hep şunu konuştuk. Krizlerde bile bankaların kârlarında çok fazla bir daralma olmadığını gördük. Dolayısıyla ileriye dönük beklentilerin olumlu olduğunu hissettiğimiz anda Borsa İstanbul'da banka hisseleri buranın lokomotifi olup tekrar piyasayı hızlı bir şekilde yukarı götürecektir" dedi.


'ÖNCE ULAŞILABİLİR MEYVELER TERCİHİMİZ'
Ata
Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, A Para yayınında borsadaki sektör ve hisselerle ilgili beklentilerini anlattı. Demirtaş, şöyle konuştu: "Biz demir-çelik sektöründe üçüncü ve dördüncü çeyrekte büyüme bekliyoruz. Bunun için Erdemir'i listenin başına koyuyoruz. Kardemir de Erdemir'i takip edecektir. Telekom sektöründe Türk Telekom'da işlerin iyi gittiğini düşünüyoruz. Bunun dışında Arçelik'i beğeniyoruz. İç talepte büyüme var, ihracatta iyi bir trend bekliyoruz. ŞişeCam'ı beğeniyoruz. Birleşmelerden ötürü bir sinerji oluşacağını düşünüyoruz. Ayrıca Migros'u listede tutuyoruz ve yanına taktiksel olarak BİM'i ekledik. Tofaş hem iç pazarda hem ihracatta kuvvetli. Son olarak da Doğuş Otomotiv'i söyleyebilirim. Bankalar içerisinde illa tercih yapmak istersek Garanti Bankası'nı tercih ederiz. Ancak önceliğimiz banka dışı hisseler. Toparlanma ile havacılık sektörüne de sıra gelecektir. Biz şu anda ağacın aşağıdaki kolay ulaşılabilir meyvelerini tercih ediyor, diğerlerini radarımızda tutuyoruz."