7 Eylül 22-18 ayar anlık bilezik çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları!

Koronavirüsteki gelişmelerin etkilediği altın fiyatları hakkında vatandaşlar Altın çıkacak mı? Altın düşecek mi? gibi soruların yanıtlarını arıyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarındaki son gelişmeler araştırılıyor. Bir süredir yükselişte olan altın fiyatlarının nasıl bir yönde seyir edeceği merak ediliyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? İşte güncel fiyatlar...

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 08:13 Güncelleme 13 Eylül 2020, 18:04
7 Eylül 22-18 ayar anlık bilezik çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları!

İÇİNDEKİLER

7 Eylül 22-18 ayar anlık bilezik çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları merak ediliyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 462,6 liradan işlem görüyor. Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 461,5 liradan tamamladı. Analistler, ABD pay piyasalarındaki sert düşüşle artan risk algısının altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

7 EYLÜL 22-18 AYAR ANLIK BİLEZİK ÇEYREK, TAM VE YARIM ALTIN FİYATLARI!

EYLÜL AYINDA ONS ALTININ FİYATI DÜŞECEK Mİ?

Altın piyasalarında yaşanan son durumu değerlendiren Commerzbank Emtia Analisti Carsten Fritsch, "Eylül ayında altın fiyatlarını yine bu değerli madene olan talepler belirleyecek. Küresel ekonomi hızlı bir şekilde toparlanma izlenimi verirse yatırımcılar altına olan taleplerini erteleyecekler. Bu da altın fiyatlarının düşmesine neden olabilecek. Bu nedenle altın piyasasında "bekle gör" dönemi başlamıştır. Bu küresel toparlanma olmadığı görülürse bu sefer de tam tersi olacak ve altına olan taleple beraber fiyatlar da yükseliş trendine girecek." dedi.

Dolar endeksinin altın fiyatları ile çok yakından bir bağı olduğunu söyleyen Carsten Fritsch, "Dolar endeksindeki dğeişimler altın fiyatlarını etkiliyor. Endeks yükseldikçe yatırımcının dolara olan güveni artıyor. Bu nedenle de altından çıkışlar hızlanıp dolara yeniden girişler başlıyor. Bu durum doğal olarak fiyatlara da yansıyor. Ancak sadece dolar endeksi üzerinden değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Öğrenği Euro bölgesinde deflasyonist baskıların uzun süre uygulanması bekleniyor. Bu nedenle altın fiyatlarındaki duraksamanın geçici olabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.