2020 yılı emekliler içi kazanç ayı oldu! SGK SSK ve Bağkur'lu emekliye yeni ek ödeme

Bu yıl pek çok kazanç elde eden emekliler, yeni müjdeler bekliyor. Emekli Memur-Sen'in, maaş artışından ücretsiz ulaşıma, eş-çocuk yardımından ek ödemelere kadar pek çok talebi var... Ayrıca emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere sağlanan avans imkanının benzerinin mevcut emeklilere de sunulması gündemde.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2020, 08:15 Güncelleme 31 Ağustos 2020, 11:34
2020 yılı emekliler içi kazanç ayı oldu! SGK SSK ve Bağkur’lu emekliye yeni ek ödeme

İÇİNDEKİLER

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye yeni ödeme ve yeni kazançlar olabilir. Bu anlamda 2020'de pek çok kazanım elde eden emekliler, 2021'i de merakla bekliyor. Yeni yılda 2 kez zam, 2 kez bayram ikramiyesi alacak emekliler, Ocak artışını gösterecek enflasyon verilerini de yakından izliyor.

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye yeni kazanç!

● Emeklilerimizin çalışanlar ile arasındaki maaş farkı kapatılsın.

● Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan 'ek ödeme' de dahil emek verilen dönemde maaşa eklenen unsurlar, emekli maaşına da yansıtılsın.

● Memurların emekli ikramiyesi hesabı yapılırken tam hizmet yılı hesaba katılıp, ay ve gün hesabının dahil edilmemesinden doğan 1 ay ile 11 ay arası kayıp giderilsin.

● Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi, gösterge rakamına bağlansın ve maaşlara yapılan artış kadar artış yapılması sağlansın.

● Emeklilerden fiilen çalışabilecek güç noktasında ve fikri zeminde bilgi birikimi müsait olanlar gerek kendi alanları gerekse faydalı olabilecekleri uygun alanlarda istihdam edilsin.

● Emekliler sendika kursun.

● Yaşa bakılmaksızın tüm emekliler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalansın.

● Eş ve çocuk yardımı emeklilere de verilsin.

● Öğrenim hayatına devam eden çocuğu olan emeklilere, çocuk yardımı ödemesi yapılsın.

● Dünyada yeni bir terminoloji olan 'Aktif Yaşlanma' kavramı ülkemizde de hayata geçirilerek emeklilerin daha sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirmeleri sağlansın.

351 TL EŞ YARDIMI

Memurlara ödenen aile yardımı emeklilere de uygulanırsa, çalışmayan eş için aylık 351,09 lira ödenecek. Çocuk başına yapılacak aylık ödeme de 38,62 lira olacak.