Renault, Opel, Dacia, Nissan, KİA... En ucuz satılık SUV araçlar! Hem de 6 ay geri ödemesiz! Gözler orada!

6 ay geri ödemesiz SUV otomobil alma imkanı! En ucuz, Renault, Opel, Dacia, Nissan, KİA SUV araçlar ve fiyatları! Türkiye'de SUV sınıfı araçlara talep her geçen gün artıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan yeni ekonomik pakette yer alan düşük faizli taşıt kredisi imkanı SUV araçlara ilgiyi daha da artırdı. Taşıt kredisindeki 6 ay geri ödemesiz 60 ay vade ile 150 bin liraya kadar kredi imkanı vatandaşların yüzünü güldürdü. İşte en uygun SUV modelleri… SUV segmenti söz konusu olduğunda en çok karıştırılan konulardan biri de, SUV ve 4x4'ün aynı anlama geldiğinin sanılmasıdır. Her ne kadar benzer yanları olsa da, SUV'lar her zaman dört çeker sürüşe sahip olmak zorunda değillerdir.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2020, 04:33 Güncelleme 08 Ağustos 2020, 04:33
Renault, Opel, Dacia, Nissan, KİA... En ucuz satılık SUV araçlar! Hem de 6 ay geri ödemesiz! Gözler orada!

İÇİNDEKİLER

Taşıt kredisi kampanyaları sonrasında otomobiller büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ülkemizde 24 milyon araç sahibi bulunmakta. Kamu bankalarının kredi kampanyası ikinci el araçlarda hareketlilik kazandırdı. SUV segmentine olan ilgi de artmaya devam ediyor ve fiyatı 150 bin liraya kadar olan araçlara kredi çıkmaya başladı. Habere göre, 7 yaşından büyük olmayan ve azami olarak 150 bin lira kullanılabilecek olan araçlar da ilan sitelerinde yer alıyor. SUV aracın mantığı, geniş hacmi, yüksek off-road kapasitesini otomobil tarzı bir sürüşle birleştirmekten oluşuyor. Bu tür araçlar ideal aile otomobilleri oldukları gibi, engebeli arazilerden de geçme yetenekleriyle öne çıkarlar. Bununla birlikte yerden yüksek olmalarına karşın yol tutuş konusunda bir binek otomobil gibi sürüş davranışları sergileyebilirler.

6 ay geri ödemesi olmayan kredi ile araç almak büyük avantaj sağlıyor. Faiz oranı ise yüzde 0.82 oldu.

İşte fiyatları 150 bin lira olan SUV araçlar

Renault Captur

2016 model

150 bin lira

Opel Mokka

2014 model

150 bin lira

Chevrolet Captiva

2013 model

150 bin lira

KIA Sportage

2015 model

150 bin lira

Nissan Juke

2016 model

150 bin lira

Suzuki Vitara

2016 model

150 bin lira

Dacia Duster

2017 model

150 bin lira

Hyundai ix 35

2014 model

150 bin lira

Nissan Qashqai

2014 model

150 bin lira

SUV Nedir?

Aslında SUV aracın mantığı, geniş hacmi, yüksek off-road kapasitesini otomobil tarzı bir sürüşle birleştirmekten oluşuyor. Bu tür araçlar ideal aile otomobilleri oldukları gibi, engebeli arazilerden de geçme yetenekleriyle öne çıkarlar. Bununla birlikte yerden yüksek olmalarına karşın yol tutuş konusunda bir binek otomobil gibi sürüş davranışları sergileyebilirler.


4x4 ve SUV'lar aynı anlamı mı taşır?

SUV segmenti söz konusu olduğunda en çok karıştırılan konulardan biri de, SUV ve 4x4'ün aynı anlama geldiğinin sanılmasıdır. Her ne kadar benzer yanları olsa da, SUV'lar her zaman dört çeker sürüşe sahip olmak zorunda değillerdir. Daha net ifadeyle, tüm SUV'lar 4x4 değil ve tüm 4x4'ler SUV değildir. Tercihe göre bazı SUV modelleri önden çekişli ve bazıları arkadan itişli olarak da satılabiliyor. 4 çeker olan modeller ise, motordan aldığı gücü dört tekerleğe birden dağıtıyorlar. Bu güç dağılımı, yol şartlarına göre otomatik olarak hangi tekere verileceğini ayarlayabiliyor. Bu da her türlü yol koşulunda daha yüksek çekiş sağlar.

KAYNAK: Hurriyet