TYP personel alımı başvuru şartları ve ilan tarihi! TYP yeni ilanlar ile personel alımı!

Ağustos ayı ilanları İŞKUR TYP personel alımı ilanları yayınlandı. Yeni Toplum Yararına Programı kapsamında alımlar yapılacak. Alımlar hangi şehirler ve ne gibi şartlarda alınacak. 2020 İŞKUR TYP personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları da açıklandı. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine 6 ve 9 aylık geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan işçi alımıdır.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2020, 08:53 Güncelleme 28 Ağustos 2020, 14:40
TYP personel alımı başvuru şartları ve ilan tarihi! TYP yeni ilanlar ile personel alımı!

İÇİNDEKİLER

Ağırlıklı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü bu alımları yapacak. Çevre temizliği, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması işlerinde görev yapacaklar. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine 6 ve 9 aylık geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan işçi alımıdır. İşçiler kamu kurumları bünyesinde istihdam edilir ve işçilere asgari ücret verilir. Ancak işçiler, 6 ya da 9 aylık iş sözleşmesinin sona ermesinin ardından işsiz kalır. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

TYP yeni ilanlar ile personel alımı! İŞKUR TYP Ağustos ilanları...

TYP NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine 6 ve 9 aylık geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan işçi alımıdır. İşçiler kamu kurumları bünyesinde istihdam edilir ve işçilere asgari ücret verilir. Ancak işçiler, 6 ya da 9 aylık iş sözleşmesinin sona ermesinin ardından işsiz kalır.

TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

TYP'DE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?

TYP'de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

KİMLER TYP'DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI 2020 İŞ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ