KPSS şartsız ve 50 KPSS ile binlerce personel alımı başvuru şartları nedir? 16 Temmuz tarihli kamu iş ilanları:

16 Temmuz tarihli kamu iş ilanları: Kamuya memur personel ve işçi alımları yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu İlan sayfası üzerinden yayımlanan duyurularda kamu kurum ve kuruluşları bünyesine en az ilkokul mezunları arasından çok sayıda personel , memur ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. Kamu ilan'da yayımlanan kamu personeli alımı ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. Kamu kurumlarında devlet memurluğu olarak çalışmak isteyen kişiler için ilk önce Kamu Personel Seçme Sınavından başarılı puan alması gerekiyor. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2020, 11:57 Güncelleme 16 Temmuz 2020, 11:57
KPSS şartsız ve 50 KPSS ile binlerce personel alımı başvuru şartları nedir? 16 Temmuz tarihli kamu iş ilanları:

İÇİNDEKİLER

16 Temmuz tarihli kamu iş ilanları: kamuilan.ailevecalisma.gov.tr sayfasından personel alımları tam gaz devam ediyor. Bu anlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu ilanları sayfası üzerinden peşi sıra duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda mezuniyet şartı olmadan ve en az ilkokul mezunları arasından personel memur ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. Kamu kurumları ilan yayımladıklarında adaylar için başvuru şartları ve aranan nitelikler yer almaktadır. Çalışma saatleri, günleri, memura tanınan haklar, izin günleri, aldıkları maaşa kadar çoğu kriter memur olmayı istemeye yeterlidir. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

16 Temmuz tarihli kamu iş ilanları

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

AÇSHB Kamu İlanları adresinde yayımlanan personel alımı duyurularına baktığımızda başvuru genel şartlarına şu şekilde yer verildi:

- TC vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.