İŞKUR Sosyal Çalışma Programı bu yıl da başvuruya açıldı mı?

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı, üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde ekstra gelir elde edebilmesi amacıyla İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatıldı. İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru vatandaşlar tarafından en sık araştırılanlar arasında yerini aldı. Programa katılmaya hak kazanan üniversite öğrencileri her bir gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanacak.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2020, 10:10 Güncelleme 01 Ağustos 2020, 16:43
İŞKUR Sosyal Çalışma Programı bu yıl da başvuruya açıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Her yıl üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde çalışabilmesi için sağlanan İŞKUR Sosyal Çalışma Programı bu yıl da başvuruya açılacak. İşkur Sosyal Çalışma Programı başvurusu öğrenciler tarafından araştırılıyor. Devlet desteği ile birlikte hem çalışıp hem para kazanmak isteyen öğrenciler 3 aylık çalışma programına katılabilecek. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KİMLER KATILAMAZ?

Sosyal Çalışma Programı'na başvuru yapamayacak kişiler aşağıdaki gibidir:

Açıköğretim, yüksek lisans ya da doktora öğrencileri programa katılamaz.

18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri başvuruda bulunamaz.

Başvuru tarihi ve programın düzenlendiği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan veya herhangi bir iş yerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru ve programın düzenlendiği tarih aralığında aktif kaydı bulunmayan öğrenciler katılamaz.

Bahar dönemi dersleri bitmemiş öğrenciler katılamaz.

Yaz döneminde ders alacak öğrenciler programa katılamazlar.

2018-2019 eğitim yılının ilk döneminde genel akademik not ortalaması, transkript 4'lük sisteminde 2'nin, YÖK'ün 4'lük sisteminde 53,33'ün ya da varsa ayrıca belirlenen başarı puanının altında ortalaması olan öğrenciler programa katılamazlar.

04.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa bağlı olmayan üniversitelerin öğrencileri programa katılamazlar. (KKTC ve yurt dışındaki üniversiteler)

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURULARI VE DÜZENLENDİĞİ AYLAR

Öğrencilerin para kazanabilecekleri İŞKUR Sosyal Çalışma Programı genellikle öğrencilerinin okullarının son bulduğu Haziran ayından sonra başlamaktadır. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenmektedir. Ancak bu yıl yaşanan pandemi sebebiyle henüz başvuru tarihleri ve ne kadar süre ile düzenleneceği açıklanmamıştır. Söz konusu programa başvuru detayları ve tarihleri ise www.iskur.gov.tr adresi üzerinden paylaşılmaktadır. Online kullanıcı girişi yapılarak programa başvurular yapılmaktadır.

PROGRAMA KATILAN ÖĞRENCİLER NE KADAR ÖDEME ALIR?

Üniversite öğrencileri programa katılım sağladıkları her gün için yaklaşık 71 TL ödeme almaktadır. Günlük çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma ve yarım saati de mola süresidir. Haftalık çalışma süresi ise 3 gündür. Böylelikle öğrenci haftada 210 TL gibi bir miktar ödeme almaktadır.

Söz konusu ödemeler ise had edişlere ilişkin belgeleri ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne teslim eder. Kurum bu belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır.