Cep harçlığı alma aranan şartlar ve başvuru koşulları sayfamızda! İŞKUR'dan 2870 TL verilecek!

İŞKUR, meslek eğitim kurslarına katılanlara günlük 30-95 lira harçlık, annelere ayrıca aylık 400 lira kreş desteği veriyor. Aylık 780-2 bin 870 lira arasında ödeme oluyor. Günlük ödeme; sanayi sektöründeki iş garantili mesleklerdeki kurslara katılanlara 60, geleneksel mesleklerdeki kurslara katılanlara 40, istihdam garantisiz kurslara katılanlara 30 lira olarak uygulanıyor. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde sanayi sektöründe iş garantili meslek kurslarına katılan kadınlara ise günlük 95 lira ödeniyor. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili kurslara katılan kadınların 2-5 yaş arası çocukları için ayrıca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020, 09:08 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 09:08
Cep harçlığı alma aranan şartlar ve başvuru koşulları sayfamızda! İŞKUR’dan 2870 TL verilecek!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR, işbaşı eğitim programları ve meslek kursları ile iş sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Meslek kurslarına katılan gençler, iş öğrenirken, bu sürede cep harçlığı da alıyor. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz. İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır. İşte cep harçlığı alma aranan şartlar ve başvuru koşulları

Katılımcılar aylık (26 gün üzerinden) 780 ile 2 bin 870 lira (2 bin 470 lira harçlık+400 lira kreş desteği), 160 günlük kurs süresince de 4 bin 800 ile 17 bin 200 lira (5 aylık kreş desteği dahil) arasında para alabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR

● Kuruma kayıtlı işsiz olmak

● 15 yaşını tamamlamış olmak

● Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak

● İşverenin aradığı özel şartları taşımak

● İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak

● Emekli olmamak


İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR'dan da talep edebilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ NE KADAR?

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır.

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELER?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

- Emekli olmamak,

- Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

- Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

- Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

- Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.