2020 SSK SGK ve Bağ-Kur'lu emekli maaşı ek ödeme ne kadar?

Temmuz zammı emeklilerin hem maaşlarını hem de ek ödemelerini artırdı. Ek ödeme dahil en düşük maaş esnafta bin 886, memurda 2 bin 814, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 233 liraya çıktı. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, önümüzdeki haftadan itibaren hem maaşlarını hem ek ödemelerini zamlı olarak alacak.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2020, 09:22 Güncelleme 19 Temmuz 2020, 16:56
2020 SSK SGK ve Bağ-Kur’lu emekli maaşı ek ödeme ne kadar?

İÇİNDEKİLER

2020 SSK SGK ve Bağ-Kur'lu emekli maaşı ek ödeme ne kadar sorusu Temmuz zammı sonrasında sorulmaya başladı.
Milyonlarca emekli Temmuz ayı ile birlikte zamlı maaş alacak. Emekliler için ödemeler Temmuz ayında bununla kalmayacak. Temmuz zammı hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklileri için yüzde 5.75 çıktı. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ TARİHİ BELLİ OLDU

Bakan Selçuk, zamlı Temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK'lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur'lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Ayrıca, Bakan Selçuk Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın Ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini kaydetti.

Bu kapsamda Ziraat Bankası'ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. Gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz'da ödeme yapılacak.

"Emeklilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." dedi.

NASIL YANSIYOR?

Emeklilerin her ay hesaplarına yatırılan paranın içerisinde, net maaşlarının yüzde 4-5'i oranında ek ödeme de yer alıyor. Maaşlar arttıkça, ek ödeme tutarı da yükseliyor.Örneğin; maaşı 3 bin lira olan emekli, bu tutarın yüzde 4'ü oranında ek ödeme alıyordu. Şimdi ise yeni maaşı olan 3 bin 172 lira 50 kuruş üzerinden ek ödemesini cebine koyacak.

Temmuz zammıyla ek ödeme dahil taban emekli aylıkları da esnafta bin 886, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 233, memurda 2 bin 814 liraya çıktı.