Kredi faiz indirimi 9 banka son dakika! İşte en uygun faizli kredi veren bankalar ve faize göre kredi hesaplama

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kamu bankaları tarafından Cumhuriyet tarihinin en düşük faiz oranlarının açıklanmasıyla birlikte başlayan süreç, emlak sektörünü hareketlendirdi. 1-27 Haziran tarihleri arasında 93 bin 704 konut satılırken, bu rakamla geçtiğimiz yılın aynı dönemi 14'e katlandı. İşte en uygun faizli kredi veren bankalar ve faize göre kredi hesaplama.... son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2020, 09:34 Güncelleme 10 Temmuz 2020, 09:35
Kredi faiz indirimi 9 banka son dakika! İşte en uygun faizli kredi veren bankalar ve faize göre kredi hesaplama

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş sonrasında vatandaşlara bankalara akın etmiş durumda. Devlet bankaları haricinde özel bankalarda kredi faiz oranlarını düşürdü. Bu bağlamda Koronavirüs vakalarının azalmasıyla birlikte normalleşme sürecinin başlaması ve konut kredisi faizlerinin düşmesi, emlak piyasasını rekor düzeyde hareketlendirdi. Türkiye'de, 1-27 Haziran tarihleri arasında toplam 93 bin 704 kredili konut satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde, kredili konut satışının 6 bin 658 olduğu Türkiye'de, artışın 14 kata ulaştığı gözlendi. son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

İşte en uygun konut kredisi faizi veren bankalar

Alternatif Bank

Yüzde 0.95 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1400 lira

QNB Finansbank

Yüzde 0.99 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1427 lira

Sıfır konuta yüzde 0.64, ikinci el konuta yüzde 0.74 faiz oranı

İstenirse 12 ay geri ödeme yapılmıyor.

180 aya varan vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme yüzde 0.64 faizle 1196 lira, yüzde 0.74 faizle 1260 lira

Türkiye Finans

Yüzde 0.79 finansman oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1292 lira

İş Bankası

Yüzde 0.87 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1345 lira

Yapı Kredi

Yüzde 0.89 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1359 lira

ING Bank

Yüzde 0.89 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1359 lira

Akbank

Yüzde 0.89 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1359 lira

ICBC Bank Turkey

Yüzde 0.92 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1379 lira

Garanti BBVA

Yüzde 0.93 faiz oranı

120 ay vade seçeneği

Örnek: 100 bin lira krediye 120 ayda aylık ödeme 1386 lira

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


KONUT KREDİSİ ALMA ŞARTLARI

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar.

Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

HANGİ EVLER KONUT KREDİSİNE UYGUNDUR?

Ev kredisi alabilmek için satın almak istediğiniz konutun kat mülkiyet tapusu olması gerekir. İnşaat ya da projeden satın alınan konutlar içinse kat irtifakı tapusu olması şartı aranır.

Konut kredisiyle aldığınız eviniz, banka tarafından ipotekli olduğu için kredi ödemesi tamamlanmayan dairenizi ancak üzerindeki ipotekle satabilirsiniz.

Çoğu vergiden muaf olan konut kredisi avantajlı bir kredi türü. Alacağınız krediyi kısa vadede ödemek size daha az faiz ödemenizi sağlar. Kredinin ödeme günlerini kendinize ve gelir durumunuza göre belirlemelisiniz, bu aynı zamanda vadeyi de belirlemiş olacaktır. Eğer başka bir ev için yine bir konut kredisi çekmek isterseniz mümkündür, ancak bu durum banka taktirine göre değişiklik gösterir.

HANGİ DURUMLARDA KONUT KREDİSİ KULLANILAMAZ

Konut kredisi çekebilmek için alınacak konutun niteliğinin mesken olarak geçmesi gerekmektedir. Arsa, dükkan, depo vb. niteliklere sahip tapulara konut kredisi verilmemektedir.

Alınacağınız konut kanun ve yönetmeliklere uygun yapılmadıysa konut kredisi çekemezsiniz. Kat mülkiyetine sahip olması bu sebeple önemlidir. Öte yandan konutun kat irtifakı var ise de Yapı Kullanma İzin Belgesi sahip olması gereklidir.

Akrabanızdan konut almak istiyorsanız, konut kredi çekemezsiniz. Bunun nedeni yapılan satışın finansman olarak görülmesidir. Bankalar çözüm olarak Bireysel Finansman Kredisi sunmaktadır.

Konutun değerlendirilmesi için gönderilen gayrimenkul değerlendirme uzmanı evin tamamlanıp tamamlanmadığına da bakacaktır. Raporda konutun tamamlanmış olarak gösterilmesi konut kredisi kullanımı için önemlidir. Alınacak konut en az %80 tamamlanmış olması gereklidir. Tamamlanma deyimi çatı, dış kaplama, kapı ve pencerelerinin takılmış olması olarak ifade edilebilir.