AK Parti, 18 maddelik ekonomi paketini Meclis Başkanlığı'na sundu

AK Parti, 18 maddelik ekonomi paketini Meclis Başkanlığı'na sundu. Abonelik sözleşmeleri uzaktan yapılabilecek, karşılıksız çekte ek süre, gurbetçiye ve depremzedeye kolaylıklar gelecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2020 Güncelleme 06 Haziran 2020, 07:11
AK Parti, 18 maddelik ekonomi paketini Meclis Başkanlığı’na sundu

İÇİNDEKİLER




AK Parti, 18 maddelik ekonomi paketini Meclis Başkanlığı'na sundu. Torba kanun teklifin içeriğine ilişkin bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kredi ve banka kartı, faktoring, finansal kiralama ve GSM operatörlerinin abonelik sözleşmelerinin artık elektronik olarak uzaktan yapılmasının önünü açıyoruz" dedi.
Karşılıksız çek düzenlenmesiyle alakalı çeki düzenleyenlerin karşı karşıya kaldığı bazı yaptırımların olduğunu ifade eden Muş, "Çeklerin yeniden düzenlenebilmesi için 3 ay süre vermiştik. Araya Covid-19 salgını girdiği için 9 ay daha ek süre veriyoruz" diye konuştu.


2020'de Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Tunceli, Van ve Manisa'da depremler meydana geldiğini anımsatan Muş, bu illere destek sağlayacaklarını kaydetti. Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de çalışmasına imkan vereceklerini belirten Muş, "Part-time olarak tanımlanan işlerde çalışma imkanı getiriyoruz" dedi.

EDA IŞIK