Vakıfbank konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Vakıfbank konut kredisi başvuru evrakları ve belgeleri nelerdir?

Vakıfbank tarafından sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64'e, ikinci elde yüzde 0.74'e çekildi. 12 ay ödemesiz 15 yıl vade imkânı sunuldu. Bu anlamda vatandaşlar kredilere yoğun ilgi gösterdi. Konut kredisi şartları bireysel ihtiyaç kredilerinden çok farklıdır. En büyük fark bireysel ihtiyaç kredilerinde Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar da olduğu gibi evrak derdi vardır. Onun haricinde kredi kullanmak için aranan şartlar nerede ise aynıdır. Vakıfbank konut kredisinde müşterileri için 180 aya kadar uzayabilen vadeler tanıyor. Vakıfbank konut kredisi başvurusu işlemi sırasında önemli olabilecek . İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 05 Haziran 2020, 11:27 Güncelleme 05 Haziran 2020, 11:27
Vakıfbank konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Vakıfbank konut kredisi başvuru evrakları ve belgeleri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Uygun faiz oranlarıyla konut(ev) kredisi almak istiyorsanız Vakıfbank müşterilerine özel yeni bir kampanya bulunmaktadır. 2020 yılında açıklanan güncel faiz oranlarına göre Vakıfbank sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64'e, ikinci elde yüzde 0.74 kredi oranı veriyor. Kamu bankası olarakta bilinen Vakıfbank konut kredisi için 180 ay vade imkanı sunmaktadır. Peki herkes Vakıfbank konut kredisi başvurusu yapabilir mi? Bankaya yapacağınız başvurunun olumlu sonuçlanması için bazı önemli şartlar bulunmaktadır ve bu şartları sağlamanız durumunda başvurunuzu tamamlayabilir, kredinizi anında kullanabilirsiniz. Peki Vakıfbank konut kredisi başvuru evrakları ve belgeleri nelerdir? İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Vakıfbank konut kredisine başvuracak kişilerin bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Bu şartları taşıyan bireylerin başvuruları daha hızlı onay alır. Sizlerde Vakıfbank başvurunuzun daha hızlı onay almasını istiyorsanız aşağıda belirttiğimiz şartları dikkatlice incelemeniz faydalı olacaktır. Öncelikle belirtmek gerekir ki kredi başvurusunun onaylanması için en önemli kriter kredi notudur.

Eğer kredi sicilinizde herhangi bir sorun varsa Vakıfbank konut kredisi başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Kredi notunuzda herhangi bir sorun yoksa ve siciliniz temiz ise bunlara ek olarak 18 yaşından büyük olmanız ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmanız diğer kriterler arasında bulunmaktadır. Vakıfbank konut kredisine başvuracaksanız ve bir iş yeri çalışanı iseniz sigortanızın en az 6 ay boyunca düzenli olarak yatırılıyor olması gerekmektedir. Sigorta primlerinizin yattığı tutar da alacağınız kredinin onaylanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

KONUT KREDİSİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Konut-taşıt kredisi gibi yüksek tutarlarda kredi çekmek istediğinizde her banka müşterilerinden bazı evraklar talep etmektedir. Banka müşterileri tarafından istenen en önemli belge ise gelir durumunu belirten 'gelir belgesi'dir. Vakıfbank, müşterilerine gelir belgesi olmadan kredi vermemektedir. Buna ek olarak yanınızda götürmeniz gereken evraklar şu şekildedir:

Vakıfbank Konut Kredisi Başvurusu Formu

Nüfus Cüzdanınız

Gelir Belgeniz

Ek Gelir Belgeleri

Esnaflar için Oda Kayıt Belgesi ve Sicil Gazetesi

Emekliler için emeklilik belgesi

Almak istediğiniz evin tapu fotokopisi

Almak istediğiniz evin tapudan alınan borcu yokturları

Almak istediğiniz evin açık adresi

Ekspertiz Ücreti

Yaptığınız başvuru sonrasında krediniz onaylanırsa ekspertiz ücreti ödemeniz gerekmektedir. Başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa herhangi bir espertiz ücreti ödemenize gerek yoktur. Vakıfbank konut kredisi başvurusu için yukarıdaki evraklarınızı yanınızda götürerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bunun için öncelikle Vakıfbank müşterisi olmanız gerekmektedir. Konut kredisi başvurunuz için çeşitli yöntemler olsa da kredinizin olumlu sonuçlanması için önerilen yöntem Vakıfbank şubelerinden yapılan başvurulardır. Yukarıda belirtilen belgelerinizi topladıktan sonra herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek konut kredisi başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre İnternet ve SMS gibi yollar ile yapılan konut kredisi başvurularında olumsuz yanıt almanızın ihtimali daha yüksektir.

Vakıfbank şubelerinden konut kredisi

Vakıfbank internet sitesi üzerinden kredi başvurusu

Vakıfbank internet bankacılığı üzerinden kredi başvurusu

Vakıfbank müşteri hizmetleri numarasını arayarak kredi başvurusu

Vakıfbank ATM üzerinden başvuru

100.000 TL KREDİ GERİ ÖDEME TABLOSU

200.000 TL KREDİ GERİ ÖDEME TABLOSU

300.000 TL KREDİ GERİ ÖDEME TABLOSU

400.000 TL KREDİ GERİ ÖDEME TABLOSU

500.000 TL KREDİ GERİ ÖDEME TABLOSU