6 Haziran Green Card başvuru sonuçları sorgulama! Green Card sonuçları 2020-2021 çekiliş sonuçları açıklandı mı?

Green Card başvuruları ABD Resmi Göçmenlik Bürosu web sitesinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunanlar bu işlem için herhangi bir ücret ödemezler. İstenilen tüm bilgilerin eksiksiz doldurulması yeterlidir. Green Card başvuru işleminin ardından kişiye aynı web sitesi üzerinden bir başvuru kodu verilir. Bu kod ile Green Card çekiliş sonuçları açıklandığında durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Kazandığınız takdirde ise, Green Card Başvurusunda belirttiğiniz kişisel email adresinize ABD tarafından gönderilen ve içinde resmi evraklar olan bir bildirim gelir.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2020, 09:25 Güncelleme 05 Haziran 2020, 09:25
6 Haziran Green Card başvuru sonuçları sorgulama! Green Card sonuçları 2020-2021 çekiliş sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Dünya üzerinde 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi veren Yeşil Kart'ın 2021 sonuçları normalde Mayıs ayının başında açıklanması planlanıyordu. ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Konsolosluk servisi geçtiğimiz günlerde resmi Twiter hesabından yanıt olarak 'DV-2021 çekilişinin sonuçlarını 6 Haziran 2020'ye erteliyoruz. Ekim'de başlaması planlanan DV-2021 görüşmelerini olumsuz etkilemeyecek' ifadesi kullanıldı. Peki Green Card sonuçları 2020-2021 çekiliş sonuçları açıklandı mı? Haberimizde sorgulama sayfasının linkini bulabilirsiniz. Green Card ABD vatandaşı olmayan yabancılara, bunların 21 yaş altı çocuklarına ve eşlerine ömür boyu ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlayan belgedir.

Green Card çekiliş sonuçları için tıklayınız

Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Green Card başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu yaşama, oturma, çalışma hakkına sahip olunmasını sağlayan Green Card çekilişi için başvurular 3 Ekim'de başlarken, vatandaşlar 6 Kasım 2018 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Mayıs 2019'da açıklanacak Green Card başvuru sonuçları öncesinde çok sayıda başvuru olacağı tahmin ediliyor.

Kimler Green Card başvurusu yapabilir?

Green Card çekilişine katılabilmek için en az lise mezunu olmak, eğer lise mezunu değilseniz son beş yıl içinde en az iki yıl iş tecrübesine sahip olmanız gerekiyor. Her yıl Green Card için yapılan milyonlarca başvurudan 10 milyonu başvuru esnasında yapılan hatalardan dolayı işleme alınmazken, bu noktada başvuru yapacakların çok dikkatli olması gerekiyor.

Green Card nedir?

ABD hükümeti tarafından 1990 yılından bu yana göçmenlik vizesi DV Lottery (Diversity Visa Program) adı altında her yıl bir defa yaptığı bir çekiliş ile ABD vatandaşı olmayan yabancılara, bunların 21 yaş altı çocuklarına ve eşleerine ömür boyu ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlayan belgedir. Bu yolla her yıl dünya üzerinde 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi sağlanmaktadır.

Başvurular nereden yapılıyor?

Green Card başvuruların ABD Resmi Göçmenlik Bürosu web sitesinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunanlar bu işlem için herhangi bir ücret ödemezler. İstenilen tüm bilgilerin eksiksiz doldurulması yeterlidir. Green Card başvuru işleminin ardından kişiye aynı web sitesi üzerinden bir başvuru kodu verilir. Bu kod ile Green Card çekiliş sonuçları açıklandığında durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Kazandığınız takdirde ise, Green Card Başvurusunda belirttiğiniz kişisel email adresinize ABD tarafından gönderilen ve içinde resmi evraklar olan bir bildirim gelir. Bu postayı incelediğinizde, sizden tamamlamanız gereken belgeler (Sabıka Kaydı, fotoğraf vs.) ile birlikte Green Card mülakatı için gideceğiniz Konsolosluktaki görüşme tarihini yazdıklarını görürsünüz. Size belirtilen tarihte Amerikan Konsolosluğu'nda yapacağınız kısa bir mülakattan sonra Green Card almaya hak kazanırsınız.Green Card almaya hak kazandıktan sonra 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmanız gerektiğini de unutmamak gerekir.