Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Meclis'te... EYT çıkacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olamadıkları için çalışma hayatına devam ediyor ve çalıştıkça, emekli aylıklarında düşüş yaşanıyor. Bunun önlenmesi için emeklilikte yaşa takılanların, yaşa takıldıkları günden bugüne kadar geçirdikleri sürelerin çalıştıkları süre boyunca emekli maaşlarının düşmemesini sağlayacak bir yöntem üzerinde çalışılıyor.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2020, 09:52 Güncelleme 24 Haziran 2020, 12:19
Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Meclis’te... EYT çıkacak mı?

İÇİNDEKİLER

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) haberleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde EYT ile ilgili Finlandiya modelinin formül olabileceği gündeme gelmişti. Bu gelişme ile beraber, emeklilik için prim günlerini doldurup yaş şartını yerine getiremediği için emeklilik hakkı kazanamayanlar, EYT'de son gelişmelerin neler olduğunu merak etmeye başladı. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

2020 YILINDA EYT ÇIKACAK MI?

Bir milletvekilinin emeklilik yaşıyla ilgili sıkıntıları dile getirdiği, emeklilikte yaşa takılanların çalışmaya devam etseler bile maaşlarının düşmemesi için yeni bir sistem kurgulanması önerisinde bulunduğu belirtildi.

EYT'LİLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olamadıkları için çalışma hayatına devam ediyor ve çalıştıkça, emekli aylıklarında düşüş yaşanıyor. Bunun önlenmesi için emeklilikte yaşa takılanların, yaşa takıldıkları günden bugüne kadar geçirdikleri sürelerin çalıştıkları süre boyunca emekli maaşlarının düşmemesini sağlayacak bir yöntem üzerinde çalışılıyor. Yapılacak olan bu değişiklikle beraber emeklilikte yaşa takılanların çalışmaya devam etseler bile ya da bir başka deyişle erken emeklilik hakkı tanınmasa da maaşlarının düşmemesi sağlanacak.

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'TAN EYT İÇİN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT ile ilgili sorulan bir soruya, EYT bekleyenlerin yaş ortalamalarının 48 olduğunu belirterek EYT konusunun kolay bir konu olmadığını ve EYT'lilere kendi deyimiyle 'Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar' olarak baktıklarını ifade etmişti. Bu açıklamasının ardından EYT ile ilgili bir çalışma yapılacak mı, yapılıyor mu soruları da sorulmaya başlandı.