Faiz oranları... İkinci el araç kredisi nasıl alınır? Başvuru şartları nelerdir?

Ziraat, Vakıfbank, Halkbank 2.el araç kredisi başvuru şartları sayfamızda. Bankaların sunduğu taşıt kredileri, otomobil sahibi olmak isteyen pek çok kişinin tercihi. Bu konuda özel bir birikimi olmayan ama yine de araba sahibi olmak isteyenler, bankaların sunduğu araç kredileri ile aydan aya bütçelerini zorlamayan taksitler ödeyerek araba sahibi olabilmekte.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2020, 10:30 Güncelleme 11 Haziran 2020, 13:48
Faiz oranları... İkinci el araç kredisi nasıl alınır? Başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Ziraat, Vakıfbank, Halkbank 2.el araç kredisi başvuru şartları bugün vatandaşlar tarafından olukça fazla aratılıyor. Bu bağlamda yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 - %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacaktır. Detayları takvim.com.tr'de

2020 İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başvuruların 5 Haziran'da başladığı Taşıt Kredisi ve ikinci el taşıt kredisi paketleri nasıl?

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak. Azami 6 Ay Ödemesiz toplam azami 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak.

Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek.

Taşıt kredisi paketi için başvurular 5 Haziran'dan itibaren yapılacak.

İkinci El Taşıt Kredisi Nedir?

Öncelikle ikinci el taşıt kredisinin ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı vardır. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak verilir.