Jandarma Genel Müdürlüğü kapsamında uzman erbaş alımları yapılıyor! KPSS şartı...

Jandarma Genel Müdürlüğü kapsamında uzman erbaş alımları yapıldı. Yapılan alımların ardından adaylar 2020 uzman erbaş alımına ilişkin bir açıklama veya ilan bekliyor. Bunun yanı sıra adaylar Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı sitesi üzerinden yayımlanacak olan ilan için bekleyiş içine girdi. JÖH (Jandarma Özel Harekât) teminine yönelik herhangi bir duyuru henüz yok.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2020, 11:15 Güncelleme 07 Haziran 2020, 12:41
Jandarma Genel Müdürlüğü kapsamında uzman erbaş alımları yapılıyor! KPSS şartı...

İÇİNDEKİLER

Jandarma 2020 uzman erbaş ve JÖH alımı bu sene var mı? İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alım ilanının yayımlanması binlerce aday tarafından bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından ihtiyaç doğrultusunda paylaşılan ilkokul mezunu adaylar arasında subay, astsubay, uzman erbaş, uzman onbaşı, sözleşmeli er alımı açıklaması sonrası alımlara ilgi daha çok arttı ve adaylar araştırmalarını hızlandırdılar. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olan JÖH'ler seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır. Uzman çavuş ağırlıklı olan JÖH'lerde astsubay ve erler de görev alır. İşte KPSS ve askerlik şartı ve tüm detayları takvim.com.tr'de

YÜZ BİNLERCE GENÇ BEKLİYOR

Son olarak yapılan 500 kadın özel harekat polisi alımına rekor düzeyde başvuru olmuştu. Başvuru sonrası seçim aşamaları yapıldı ve kazananlar geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Bunun ardından erkek ve kadın adaylar, yeni dönem polis özel harekat alımı yapılması için sosyal medyadan seslerni duyurmaya çalıştı.

PÖH ALIMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bire televizyon programında POMEM sorusuna cevap verdi. Yeni POMEM polis alımı hakkında konuşan Bakan Soylu ,PÖH alımına da değindi.

POMEM polis alımı başvuru şartlarının esnetilmesi meselesinde açıklamada bulunan Bakan, polis alımlarına, özellikle de PÖH alımına rekor düzeyde başvuru olduğu, yoğun talep olduğunu söyledi.

DİYELİM Kİ ERKEK KADIN PÖH ALDIK

Bakan Soylu yaptığı açıklamada başvuru sayısının çokluğuna dikkatleri çekmek için "Diyelim ki kadın erkek özel harekat polisi almak istedik. Buna çok sayıda başvuru oluyor" dedi.

ALIM OLMAYACAK

Süleyman Soylu, tam bu sırada ise "Artık dışardan özel harekat polisi almayacağız. Öyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Bakan Soylu , dışardan PÖH alımı döneminin sona erdiğini, özel harekat polisi olmak isteyen gençlerin önce polis olması, daha sonra meslek içinden yapılacak alımlarla özel harekat branşına geçme yöntemi ile PÖH olabileceğini söyledi.

KPSS ŞARTI

2019 yılında yapılan uzman erbaş alımına KPSS şartı getirilmişti. Hem KPSs ile hem de KPSS 'siz uzman erbaş alımı yapılmıştı. 2020 yılı alımında da KPSS şartı olması ve hem KPSS ile hem de KPSS'siz uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor.

Alınacak sayısının yarısı KPSS puanı ile diğer yarısı KPSS puan şartı olmadan istihdam edilecek.

ASKERLİK ŞARTI OLACAK MI?

Edinilen bilgilere göre 2020 yılı alımında da askerlik şartının olmayacak. Askerlik yapan ve yapmayan adaylar uzman erbaş alımına başvuru yapabilecek.

MSB:"UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK" DEMİŞTİ FAKAT!

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı başında yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar MSB bünyesine uzman erbaş alımı yapılmayacağını, alımların askerde olan askerler arasından olacağını söyledi.

Ancak Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığı bünyesindedir. Jandarma 'nın personel temin süreci MSB'den ayrı şekilde, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılmaktadır.

UZMAN ERBAŞ ALIMI ARANAN ŞARTLAR

Peki ilan yayımlandığında uzman erbaş yani JÖH olmak isteyen adaylarda hangi şartlar aranacak? Aşağıdaki şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Ancak yeni ilanda şartlarda herhangi bir düzenleme yapıldığında ilanda belirtilecektir.

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak, (yurt dışında eğitim görenler denklik belgesini sisteme yükleyecektir.

c. Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [04 Nisan 1999 (dahil) - 01 Ocak 1992 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2'deki Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak.
d. Askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmemiş olmak

e. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (04 Nisan 2014 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

f. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

g. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (04 Nisan 1999 [dahil] - 01 Ocak 1990 [dahil] tarihleri arasında doğanlar

ğ. Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, başvurunun son günü olan 4 Nisan 2019 tarihi ile üç (3) yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.

Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır. Üç (3) yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir.

Üç (3) yılını doldurmadan tek taraflı sözleşmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.