EYT'de sonuç çıkacak mı? EYT haberleri ve gelişmeleri

EYT ile ilgili gelişmeler anlık olarak takip ediliyor. Vatandaşın gözü kulağı EYT haberlerinde. EYT yasası ile yaşanan gelişmeler vatandaş tarafından anbean takip ediliyor. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT yasası kimleri kapsayacak? 3600 günden emeklilik için gerekli olan şartlar yasalar ile belirlenmiştir.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2020, 09:43 Güncelleme 07 Haziran 2020, 18:30
EYT’de sonuç çıkacak mı? EYT haberleri ve gelişmeleri

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan başta olmak üzere pek çok siyasi isim ve hükümet yetkilisi dönem dönem EYT ile ilgili sorulan sorulara yanıt veriyor. Çalışanlar iş hayatına giriş yaptıkları andan itibaren "ne zaman emekli olurum" sorusuna cevap ararlar. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

EYT SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'TAN EYT İÇİN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT ile ilgili sorulan bir soruya, EYT bekleyenlerin yaş ortalamalarının 48 olduğunu belirterek EYT konusunun kolay bir konu olmadığını ve EYT'lilere kendi deyimiyle 'Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar' olarak baktıklarını ifade etmişti. Bu açıklamasının ardından EYT ile ilgili bir çalışma yapılacak mı, yapılıyor mu soruları da sorulmaya başlandı.

EYT YASASI ÇIKARSA KİMLER FAYDALANABİLECEK? HEMEN EMEKLİ OLUNABİLECEK Mİ?

EYT'lilere yönelik kurulacak bir komisyonda çalışma yapılıp meclis gündemine gelir, Genel Kurul'da yapılacak oylama ile kabul edilir ve Resmi Gazete'de yayımlanıp yasalaşırsa; 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi bulunan çalışanlar bu yasadan faydalanabileceklerdir. 4447 Sayılı Kanun ile emeklilik yaşı kadın sigortalılarda 58, erkek sigortalılarda ise 60 olarak belirlenmişti. Bu kanunda belirtilen tarihlerden önceki dönemde çalışma hayatına başlamış sigortalı çalışanların hakları kazanılmış hak olarak kabul edilecek ve neticede yeni EYT yasasından faydalanabileceklerdir.