Yoğun bir ilgi var! 2300 TL'ye varan maaş desteği veriliyor-işte şartlar...

Pandemi nedeniyle kısa süreliğine de olsa iş yerlerinin kapatılması iş arayanların ümitlerini bir anda yerle bir etti. İşverenlerin çoğu personel çıkartmaya yönelince işsizler çareyi İŞKUR'a başvurarak işsizlik maaşı talep etmekte buldu. Sigortalı işsizler işsizlik ödeneğine hak kazandıkları andan itibaren son 3 yıla göre yatırılan işsizlik prim günleri ile değişkenlik gösteren sürelerde işsizlik maaşı alırlar.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2020, 02:34 Güncelleme 01 Temmuz 2020, 12:42
Yoğun bir ilgi var! 2300 TL’ye varan maaş desteği veriliyor-işte şartlar...

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs döneminde binlerce vatandaş işsiz kaldı. Bu anlamda İŞKUR işsizlik ödeneği yardıma koştu. Sigortalı olarak tescillenen kişilerin kendi istek ve arzusu dışında işsiz kalması durumunda yaşanılan gelir kaybı işsizlik maaşı ile karşılanır. Kişilerin işsizlik maaşından yararlanması için belirlenen şartlara uygun olması şarttır. Detaylar takvim.com.tr'de

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNİN SÜRESİ NE KADARDIR?

İşsizlik ödeneğinin süresi, sigortalı olarak çalışan kişinin hizmet akdinin sona erdirilmesinden önceki 3 yıl içinde ödenen prim miktarına göre değişiklik gösterir.

600 gün sigortalı olarak çalışan ve adına prim ödemesi yapılan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışan ve adına prim ödemesi yapılan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışan ve adına prim ödemesi yapılan sigortalı işsizlere 300 gün işsizlik maaşı ödemesi yapılır.

İŞSİZLİK MAAŞININ ŞARTLARI NELERDİR?

İşsizlik ödeneğinin temel şartları şunlardır:

Sigortalı işsizin kendi arzusu ya da kusuru dışından işsiz kalması gerekir. Kişinin performans düşüklüğü, disipline aykırı hareketleri, temel ahlak kuralları nedeniyle çalışma durumunun sonlandırılması halinde işsizlik ödeneği başvurusu yapılması söz konusu olmaz.

Kişinin işsiz kalmasından öncesindeki son 120 gün boyunca sigortalı olarak çalışması gerekir. Sigortalı olarak çalışma kapsamında hizmet primleri eksiksiz olarak SGK'ya yatırılmalıdır.

Hizmet akdinin sona erdirilmesinden önceki son 3 yıl içinde sigortalı işsizlerin adına en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primleri ödenmelidir.

Kişinin işsiz kalmasından sonrasındaki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimi üzerinden bizzat ya da İŞKUR e-şubesi aracılığıyla online olarak başvuru yapması gerekir.

İşsizlik ödeneği ile birlikte vatandaşlara genel sağlık sigortası primleri, yeni bir iş bulma, meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimine dair hizmetler sunulmaktadır.