2020 Kurban Bayramı ikramiyeleri hangi tarihlerde yatacak?

Promosyonları taahhüt süreleri dolar dolmaz hesaplarına otomatik olarak yatırılan emeklilere, Temmuz ayında da hem ikramiye hem zam göründü. Peki ikramiye ve zamlar hangi tarihlerde ödenecek? İşte emeklinin zam takvimi. Temmuz'da emeklilere çifte kazanç imkanı var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2020, 09:37 Güncelleme 31 Mayıs 2020, 15:59
2020 Kurban Bayramı ikramiyeleri hangi tarihlerde yatacak?

İÇİNDEKİLER

SSK ve Bağ- Kur'lu için seyyanen zam ve Kurban Bayramı ikramiyeleri şimdiden aratılmaya başlandı. Bu anlamda memurlara emekli olurken ödenen ikramiyeyi artıracak bir adım atıldı. Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen, emekli ikramiyesi hesabında tam hizmet yıllarının baz alınıp, ay ve günlerin dahil edilmemesini yargıya taşıdı. Enerji Bir-Sen'den yapılan açıklamada, emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında çalışanın hizmet yılının dikkate alındığına ancak bir yılı tamamlamayan ay ve günlerin bu hesaba katılmadığına dikkat çekildi. Detaylar takvim.com.tr'de

İKİNCİ ADIM ATILDI

Daha önce de sendika adına dava açtıklarını belirten Tonbul, şunları kaydetti: "4688 sayılı Kanun'dan aldığımız yetkiyle daha öncesinde konuyla ilgili bir yargıya başvuru sürecimiz olmuştu fakat mahkeme konuya ilişkin yargı sürecinin sendika başvurusu üzerinden değil bireysel olarak fiili bir örnek üzerinden yapılacak başvuruyla başlayabileceğine hükmetmişti.

Biz de geçtiğimiz aylarda emekli olan ve ikramiyesi tam yıllar üzerinden hesap edilip 7 aylık hizmet süresi hesaba dahil edilmeyen Sendika Genel Sekreterimiz üzerinden yeniden başvuruda bulunduk. Umuyoruz ki yargı sürecinde mahkemeden çıkacak kararla birlikte, sadece yıllar üzerinden yapılan emekli ikramiyesi hesabına aylar ve günler de dahil edilir." Tonbul, mahkemenin vereceği kararın yaklaşık 3 milyon kişiyi doğrudan ilgilendirdiğini vurguladı.

TEMMUZ

1-6 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı.

3 TEMMUZ: Zam oranları belli olacak.

17-27 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş.

24-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş.

27-30 TEMMUZ: Kurban Bayramı ikramiyesi.

SEYYANEN NE DEMEK? SEYYANEN NE ANLAMA GELİYOR?

Seyyanen zam tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına geliyor. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.

Seyyanen zamda ise örneğin zam 50 tl ise, herkesin maaşı o kadar artar.

Bu açıdan seyyanen zam, düşük maaşlı çalışan için faydalıdır.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Koronavirüs nedeniyle Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödemeleri erken yapıldı. 24 - 26 Mayıs tarihlerinde olacak Ramazan Bayramı için 1000 TL'lik emekli ikramiyeleri 7 - 11 Nisan günlerinde ödendi. Temmuz ve Ağustos aylarında koronavirüsün etkisini yitireceği planlanarak, ödemelerin bayrama yakın bir tarihte 13 - 30 Temmuz tarihleri arasında yatırılacağı düşünülüyor.