e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Bedava maske nasıl ve nereden alınacak?

e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır sorusuyla ilgili araştırmalar akşam saatlerinden itibaren artış gösterdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden dün itibariyle alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonuyla online olarak ücretsiz maske temini sağlanıyor. Peki, bedava maske nasıl ve nereden alınacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Nisan 2020, 20:40 Güncelleme 08 Nisan 2020, 01:02
e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Bedava maske nasıl ve nereden alınacak?

İÇİNDEKİLER

e-Devlet maske başvurusu nasıl yapılır sorusu araştırılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dağıtılacak olan ücretsiz maskeler için başvurular dün alınmaya başlandı. e-Devlet üzerinden online olarak yapılacak olan başvurular hakkındaki son detaylar merak konusu oldu. Alınan karar doğrultusunda 20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağından ötürü ücretsiz maske hizmetinden faydalanamayacak. Peki, ücretsiz maske nasıl ve nereden alınır? İşte merak edilenler...

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başkan Erdoğan; "Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı, parayla maske satışı yasaktır." açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınıyor.

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

e-Devlet Başvuru sayfasında "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları yer alıyor. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurmalısınız.

Vatandaşlara son olarak sistem tarafından şu metin onaylatılıyor;"Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum."

20-65 YAŞ ARASINDAKİ HER VATANDAŞ BAŞVURABİLİR

"PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

BAŞVURU ADRESİ DEĞİŞTİ

Maske siparişleri önce PTT resmi internet adresi e AVM 'den alınmaya başladı. Ancak sitenin kısa sürede çökmesi üzerine bir açıklama yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında başvuruların e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi. Alt yapısı ve trafik yoğunluğunu kaldırabilecek e Devlet kapısı üzerinden maske siparişleri verilebilecek. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların e Devlet'ten kısa sürede alınacağına yer verilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda 'https://maske.epttavm.com' üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi oldu. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz"