2582 lira verilecek! Tüm emeklilerin maaşları ve her ay aldıkları ek ödemeleri Temmuz'da artacak

Tüm emeklilerin maaşları ve her ay aldıkları ek ödemeleri Temmuz'da artacak. Emekli doktorlara ise üçüncü bir ödeme daha var. Emekli doktorlar 2 bin 582 liraya çıkacak ilave ödemelerinde görecek. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de... Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2020, 11:18 Güncelleme 12 Nisan 2020, 17:59
2582 lira verilecek! Tüm emeklilerin maaşları ve her ay aldıkları ek ödemeleri Temmuz’da artacak

İÇİNDEKİLER

Emekliler her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4-5 oranında ek ödeme de alıyor. Emekli doktorlara ise üçüncü bir ödeme daha var. Geçen yıl başlatılan uygulama ile, Emekli Sandığı kapsamındaki emekli doktorlara her ay ilave ödeme yapılıyor. Ödemenin tutarı; uzman olmayanlarda bin 898, uzman olanlarda ise 2 bin 498 lira seviyesinde bulunuyor. Temmuz'da ise tüm ödemeler değişecek.

Ödemenin tutarı; uzman olmayanlarda bin 898, uzman olanlarda ise 2 bin 498 lira seviyesinde bulunuyor. Temmuz'da ise tüm ödemeler değişecek. SSK emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılırken; memur emeklilerine yüzde 4 artış ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Maaşlar artacağı için ek ödemeler de yükselecek. Emekli doktorların ilave ödemelerinde de memur maaş katsayısındaki artışla yükseliş yaşanacak. Memur maaş katsayısı yüzde 4 artarsa, aylık ilave ödeme uzmanlarda 2 bin 582 liraya, uzman olmayanlarda bin 974 liraya çıkacak.

KİMLER ALIYOR?

● Aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor.

● Emekli doktorlar, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor.

● Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor. Bu kişiler aylık bağlama oranları doğrultusunda ek ödemeden yararlanabiliyor. Örneğin; vefat eden bir uzman doktorun yüzde 50 oranında aylık bağlanan eşine bin 241 lira 51 kuruş, yüzde 25 oranında aylık bağlanan çocuğuna 620,75 lira ilave ödeme veriliyor.

KİME, NE KADAR?

● Emekli: 1.000 TL

● Ölüm aylığı (% 75): 750 TL

● Ölüm aylığı (% 50): 500 TL

● Ölüm aylığı (% 25): 250 TL

● 2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden...

● Sürekli iş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında...