Bekçilik alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları gündemde

Bekçi alımları yoğun ilgi görüyor. Bekçi olmak isteyen adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak alım açıklamalarını bekliyor. Geçtiğimiz yıl 8 bin 242 bekçi alımı yapılmıştı.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2020, 10:28 Güncelleme 07 Mayıs 2020, 01:28
Bekçilik alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları gündemde

İÇİNDEKİLER

Bekçilik alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartlar gündemde yer almaya devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi bünyesinde gerçekleşecek 2020 bekçi alımını takip eden adaylar, bekçilik alım tarihlerini sorguluyor. E-Devlet üzerinden başvuruları alınan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği maaşları lise mezunu için 4 bin 527 TL olarak belirlendi.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz, bekçilik alımına ilişkin "Çarşı ve mahalle bekçilerimiz gece devriyelerinde vatandaşlarımız ile iyi ilişkiler geliştirmiş, vatandaşımızın güvenini kazanmış, bekçilerimizin düdük sesi ile vatandaşlarımız huzur ve güven bulmuştur. 2020 yılında 500 çarşı ve mahalle bekçisi, 172 kır bekçisi olmak üzere toplam 672 bekçi alınacak." dedi.

2020 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alımı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bekçilik alımları ile ilgili açıklamalar hakkında bir gelişme olduğu zaman haberimizin içerisine eklenecektir.

İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, şartları, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az onbeş gün önce Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Başkanlığın resmi internet sayfasıyla ya da diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulur.

Bekçilik yazılı sınavı nasıl oluyor: Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır. Yazılı sınav "Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür" konularından oluşacaktır.

Bekçilerin hakları nelerdir: Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olan bekçilerin 20, 15 yıldan fazla hizmeti olanların 30 gün yıllık izin hakkı vardır. Bu izin tayinlerindeki usule göre verilir. Mesleki amirin mütalası alınarak vali ve kaymakamlarca verilecek mazeret izinleri bir yıl içinde 10 günden fazla olduğu takdirde yıllık izne mahsubedilir. Emniyet Teşkilatı Kanununun 61 inci maddesine göre bekçi ve bekçi adaylarına haftada bir gün dinlenme izni verilir.