İŞKUR e sube başvuru güvenlik görevlisi, temizlik klinik destek personeli! Sağlık Bakanlığı 14 bin online işçi alımı telefon numarası!

İŞKUR e sube başvuru güvenlik görevlisi, temizlik klinik destek personeli alımı başladı. Hastanelere İŞKUR üzerinden yapılan personel alımında başvurular telefondan yapılabiliyor. İŞKUR çağrı merkezini arayarak ilana başvuru yapabilirsiniz. İŞKUR üzerinden hastanelere yapılan 14 bin işçi alımına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar, alım yapılan kadrolar, illere göre sayı dağılımı ve internet üzerinden yapılıyor. İŞKUR hastanelere personel alımına başvurular telefon üzerinden de yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR 'un çağrı merkezi olan 170 'i araması ve başvurusunu bu numara üzerinden yapması gerekmektedir. Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır.

Giriş Tarihi 27 Mart 2020, 11:04 Güncelleme 27 Mart 2020, 11:04
İŞKUR e sube başvuru güvenlik görevlisi, temizlik klinik destek personeli! Sağlık Bakanlığı 14 bin online işçi alımı telefon numarası!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR hastanelere sağlık personeli alımı telefon numarası. Sağlık Bakanlığı, hastanelere 14 bin işçi alımı yapıyor. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılan işçi alımında başvurular bugün başladı. Temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, müracaatlarını nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "14 bin sağlık personelinin alımını İŞKUR üzerinden tamamen dijital ortamda gerçekleştireceğiz" dedi. İşte İŞKUR e sube başvuru güvenlik görevlisi, temizlik klinik destek personeli alımı takvim.com.tr'de

BAŞVURU ŞARTLARI VE ALIM YAPILAN ŞEHİRLER

İŞKUR üzerinden hastanelere yapılan 14 bin işçi alımına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar, alım yapılan kadrolar, illere göre sayı dağılımı ve internet üzerinden yapılıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞKUR İŞÇİ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TELEFONDAN BAŞVURU

İŞKUR hastanelere personel alımına başvurular telefon üzerinden de yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR 'un çağrı merkezi olan 170 'i araması ve başvurusunu bu numara üzerinden yapması gerekmektedir.

14 bin sağlık personelinin alımı dijital ortamda yapılacak

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "14 bin sağlık personelinin alımını İŞKUR üzerinden tamamen dijital ortamda gerçekleştireceğiz" dedi.

İŞKUR Meslek Bilgisi Eşleştirilemedi Hatası Nasıl Düzeltilir? İşte Sorunun Çözümü

İŞKUR'dan personel alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların karşılarına en çok çıkan hatalardan biri bu. Kadroya başvuru yapmak isteyenler, başvur butonuna tıkladıktan sonra bu hata ile karşılaşıyor. Bu hata ile karşılaşanlar ise meslek bilgisi eşleştirilemedi hatasının nasıl giderileceğini araştırmaya başladı.

HATA GİDERİLMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Meslek bilgisi , sizin İŞKUR 2da başvuru yapmak istediğiniz kadrolardır. Başvuru yapmak istediğiniz , kadroları özgçemişinize eklemelisiniz. Bunun için önce İŞKUR e sube sayfasına giriş yapın.

https://esube.iskur.gov.tr/

Bu linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sayfanız karşınıza çıkacak.

14 BİN İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

4. 18 yaşını tamamlamış olmak.

5. İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

6. Başvurulan;

Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.

Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

Aşçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

8. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Kura sonucu yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

9. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

10. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun'un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

* Sürekli işçi kadroları (çalıştırılacağı ili, meslek adı, kadro sayısı ve diğer bilgiler dahil) ekte gösterilmiştir.

* Adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan sorgulaması yapabilirler. İlanen duyurulur.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylarımız tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

Duyurular için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresini takip ediniz.

Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Başvurular, 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.''

Duyurular için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresini takip ediniz.

Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır.

Başvurular, 26 Mart30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

İŞKUR Kayıt Süresi Ne Kadar Geçerlidir? Vatandaşların Kayıt Yenilemesi Gerekir Mi?

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Bakılır?

Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır. İŞKUR'un resmi web sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan ilanları, sistemde aktif kaydı bulunan her vatandaş görüntüleyebilir. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak İŞKUR'un iş ilan sayfasına ulaşabilirsiniz.

Açılan ekranda iş ilanlarına bakabilmek için ilk adımda iş arayan ya da iş veren olma durumunun belirtilmesi gerekir. Sonrasında aranılan özel bir pozisyon, nitelik, meslek, beceri veya firma adı varsa o yazılmalıdır. Eğer genel geçer bütün ilanları görüntülemek istiyorsanız; bu kısmı boş bırakabilirsiniz. Sonrasında aynı sayfa üzerindeki çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan no, ilan tarihi, meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engel durumu, vardiya seçenekleri, iş yeri ünvanı gibi bilgiler girilerek "ara" sekmesine basmalısınız. Herhangi özel aradığınız bir ilan, iş yeri yoksa; ilan no, ilan tarihi ve iş yeri ünvanı sekmelerini boş bırakabilirsiniz.