Gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri oldu?

Gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri oldu? Kredi mevzuatı gereğince; kredi veren özel ya da devlet bankalarından talepte bulunan vatandaşların kredinin alınmasından sonra parayı ödeyebilecek sürekli bir gelir kaynağının olup olmadığına bakılır.

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 11:21 Güncelleme 21 Nisan 2020, 16:40
Gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri oldu?

İÇİNDEKİLER

Gelir belgesiz kredi veren bankalar hangileri oldu? Bankalar kredi prosedürlerinde 2020 yılı içinde büyük bir değişiklik gösterdi. Özellikle gelir beyanına ve kefile dayanan kredi şartlarının yerini birçok bankada gelir belgesiz ve maaş bordrosuz olarak kredi imkanına bıraktı. Özellikle ev hanımları ve serbest meslek mensubu kişilerin yüzünü güldüren bu uygulamada vatandaşların banka şubesine gitmesine bile gerek kalmadı.

Gelir Belgesiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde sigortalı olarak çalışan kişilerin gelir belgesini beyan etmeden kredi çekebilmek için bankaya kefil göstermesi gerekiyordu. Kefil şartının yanında kira geliri, mevduat geliri gibi ek gelir kalemleri de bazı bankalar tarafından isteniyordu. Ancak bankaların mobil bankacılık uygulamalarına başvuruda bulunarak kolaylıkla kredi talebinizi hiçbir kefil, ipotek teminat etmeden; gelir belgesi ve maaş bordrosu olmadan iletebilirsiniz.

Gelir belgesiz kredi almak için ilk adımda kredi notunuzun yüksek olması ya da en azından riskli olarak tanımlanan grup içerisinde yer almaması gerekir. Mobil uygulama ya da internet şubesi üzerinden kredi başvurusunun yapılmasının ardından resmi kanallar üzerinden şahsınıza ait incelemeler yapılır. İncelemelerin ardından şartlara uygun olan kişilere belirlenen vade ve faiz oranlarında kredi verilir.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Bankalar gelir belgesiz kredi başvurusunda özellikle Findeks notuna ve kredi siciline dikkat eder. Bu bağlamda dijital bankacılık uygulamalarının gelişmesiyle birlikte müşteriler birçok belgeyi sunmalarına gerek kalmadan kredi sahibi olabilirler. 2020 yılında gelir belgesiz kredi veren bankaların güncel listesi belirlenmiştir:

1. Akbank: Akbank Direkt mobil uygulaması üzerinden ya da Akbank'ın resmi web sitesine girerek KKB puanları iyi durumda olan müşteriler 40.000 TL'ye kadar gelir belgesiz kredi çekebiliyorlar.

2. ING Bank: ING Bank mini kredi kapsamında maksimum 5.000 TL'ye varan krediyi müşteriler gelir belgesiz olarak alabiliyorlar. Aynı zamanda bu kredi için 4 yıllık vade ve aylık yüzde 1.99 şeklinde faiz oranı uygulanıyor.