Okullar tekrar ertelenecek mi? Son dakika okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı!

Son Dakika Okullar ne zaman açılacak sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullar tekrar ertelenecek mi? Okullar ne zaman açılacak sorusuna cevap verdi. Okulların ertelenme tarihi belli oldu. Bu tarihte okullar ertelendi mi ertelenmedi mi belli olacak. Geçtiğimiz hafta alınan okulların 2 hafta tatil edilmesi kararının ardından 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim başlayacak. Şu anki görünen tabloda okulların 30 Mart Pazartesi günü açılacak.

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 10:40 Güncelleme 24 Mart 2020, 10:40
Okullar tekrar ertelenecek mi? Son dakika okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Son Dakika Okullar ne zaman açılacak sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullar tekrar ertelenecek mi? Okullar ne zaman açılacak sorusuna cevap verdi. Okulların ertelenme tarihi belli oldu. Bu tarihte okullar ertelendi mi ertelenmedi mi belli olacak. Aynı zamanda okul tatili uzayacak mı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi. Bakan Selçuk açıklamasında süreç hakkında velileri bilgilendirdi. MEB takvimine göre 23 Mart'ta uzaktan eğitim başladı, 30 Mart'ta ise okullar açılacak. Peki okullar ne zaman açılacak? Okullar tekrar ertelenecek mi?

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Okullar tatil edilecek mi, okullar tekrar açılacak mı sorusuna cevap verdi. Bakan Koca için 25 Mart çarşamba günü bilim kurulu kararı sonrası Okullar açılıp yada açılmayacağı öğrenildi.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Miilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk; okulların tatilinin uzamasına ilişkin sorulan soruyu; "Sağlık Bakanlığı ile süreci takip ediyoruz. Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım ama bunun bir süreci var. Veriler doğrultusunda karar verilecek." diye yanıtladı.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okulların ardından üniversiteler de uzaktan eğitim yöntemiyle eğitime devam etmeye hazırlanıyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Türkiye'de corona virüs tehdidiyle ilgili aldığı önlemleri genişletti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) koronavirüs tehdidi nedeniyle üniversitelere verilen üç haftalık arada öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması ve akademik takvimin sekteye uğramaması için 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim uygulayacak. Üç haftalık tatilin vize sınavlarına denk gelmesi nedeniyle üniversitelerde akademik takvimin uzayıp uzamayacağı da önümüzdeki hafta karara bağlanacak.

ÜNİVERSİTELERDE DE UZAKTAN EĞİTİM OLACAK

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs önlemleri kapsamında üniversitelerde uzaktan eğitim döneminin başlayacağını duyurdu. Üç haftalık tatilin vize sınavlarına denk gelmesi nedeniyle üniversitelerde akademik takvimin uzayıp uzamayacağı da önümüzdeki hafta karara bağlanacak.

TRT EBA TV FREKANS KURULUM AYARI NASIL YAPILIR?

Bakanlık açıklamasına göre, EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

Ayrıntılı yayın akışı ve ders programı Bakanlığın web sitesinde ve "eba.gov.tr"'den yayımlanacak.

İlk aşamada temel derslerle yayınlar başlayacak. İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak, "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri verilecek.

Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanacak ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı olacak.

Ortaokulda; Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri olacak. Lisede; tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler verilecek.

Dersler, EBA TV İlkokul ve EBA TV Ortaokul'da sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek.

Ders saatlerini kaçıran veya pekiştirmek isteyen öğrenciler tekrarına ulaşarak, yeniden izleme ve dinleme imkanı bulacak. EBA TV Lise'de ise ders sayısı daha fazla olduğu için yayınları sabah 09.00'da başlayıp 14.30'a kadar devam edecek. Saat 15.00 ile 21.00 arasında da EBA TV Lise'de tekrar yayınları ekrana gelecek.

EBA TV FREKANS AYARI

Bakanlık açıklamasına göre, EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

Uydu: TURKSAT

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3

Frekans: 12083 H 13750