Altın, dolar ve euro alacaklar için önemli gelişmeler yaşanıyor

23 Mart dolar ne kadar? Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri ise araştırılıyor. ABD Merkez Bankası (Fed),yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkisini hafifletmek Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesi ikinci kez faiz indirdi. Altın, Dolar ve Euro'su olanlar yada alacaklar için kritik tarih.

Giriş Tarihi 23 Mart 2020, 11:06 Güncelleme 30 Mart 2020, 17:32
Altın, dolar ve euro alacaklar için önemli gelişmeler yaşanıyor

İÇİNDEKİLER

Altın, dolar ve euro alacaklar için önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu bağlamda takvim.com.tr'de sizler için önemli bir haber hazırladık. Küresel piyasalar ve yurt içi kritik tarih belli oldu. Yeni haftada Japonya'da beklenen büyü verisi altında kalmaması sonrası gözler çarşamba günü açıklanacak TCMB'nin faiz kararını bekliyor.

JP Morgan Altın Satışı Yaptı mı?

Henüz yapılmış resmi bir açıklama olmasa da ünlü ekonomistler hem Citi Grup'un hem de JP Morgan'ın yüklü miktarda altın satışı yaptığını söylüyorlar.

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

Altın fiyatlarında volatilitenin bu derece artmasının sağlıklı fiyatlamaların oluşmasını engelleyebileceğini aktaran analistler, panik alımlarından sakınılması gerektiğini vurguladı.

Analistler, dolar endeksinin, geçen hafta 99,9 ile Nisan 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıktığını, son 7 yılın en yüksek seviyelerini test eden altının ons fiyatı ile aynı yönde hareket etmesinin finans piyasalarında "ender rastlanılan bir korelasyon" olduğunu söyledi.

ALTIN

Sert Günün Sonrasında 200 Günlük Ortalama Üzerinde Tutunmaya Çabalıyor

FED'in ikinci kez olağanüstü toplantıyla faiz indirmesi, politika faizini %0'a getirilmesi ve yeni bir QE başlatmış olması beklenilenin tam tersine ons Altın'da sert satışları da beraberinde getirdi. Bunun farklı sebepleri olabilir, ancak en çok dillendirilen sebep hisse senedi piyasalarındaki zararların Ons Altın'da kar satışlarıyla karşılanması. Ancak bu sadece bir varsayım.

Sarı metale teknik olarak baktığımızda, geçtiğimiz Cuma günü olduğu gibi dün de grafikte görülen yükselen kanalın altında gerçekleşti. Üstelik dün 1446 desteğine kadar da gerileme yaşandı. Ancak gün içerisinde tekrar toparladı ve Asya seansı itibariyle 1507 seviyesi üzerinde (200 günlük üssel ortalama üzerinde) tutunuyor. Altındaki satış baskısının daha da güçlenmesi ve düşüşlerin derinleşmesi için ilk olarak 200 günlük ortalamanın günlük mum ile kırılması gerekir. Bu durumun gerçekleşip gerçeklemeyeceği takip edilmelidir. Bu durumda 1483 ve 1433 destekleri gündeme gelebilir.

Olası tepkilerde ise ilk önemli direnç 1544 seviyesidir. Daha yukarıda ise 50 günlük ortalama (1580) daha pozitif görüntü oluşması durumunda haftalık direnç olarak izlenebilir.

Destekler: 1507 – 1483 – 1459 – 1446

Dirençler: 1514 – 1533/1544 – 1564 – 1580

Yatırım uzmanları bu seviyelerden altın satışı ve alımı yapmanın mantıklı olmadığını her iki yönde de pozisyon açmak isteyenler için sabırlı olmaları gerektiği yönde uyarılarını sürdürüyorlar.