Devlet tarafından vatandaşları farklı destekler veriliyor! SMS ile hemen öğrenin

Devlet tarafından vatandaşları farklı destekler veriliyor. Bu destekler kapsamında aylık 1460 lira ödeme yapılıyor. Ayrıca bu ödeme için SMS ile sorgulama yapabilirsiniz.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2020, 09:43 Güncelleme 09 Mart 2020, 17:20
Devlet tarafından vatandaşları farklı destekler veriliyor! SMS ile hemen öğrenin

İÇİNDEKİLER

Evde bakım aylığı Devletin özel bakım gerektiren vatandaşlara sağladığı her ay düzenli olarak ödenen bir maaş türüdür. Bu maaşın verilmesinin amacı, maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın evde bakım maaşı sayesinde kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir. Devlet, evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara maaş desteği sağlıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

AYLIK 1460 LİRA ÖDEME

Engelli olduğu için, yaşı veya hastalığı nedeniyle başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin bakımını üstlenen kişilere devlet tarafından ödeme yapılıyor. Devlet tarafından aylık ödeme yapılıyor. Bu ödemeler kapsamında 2019 yılında 517 bin 511 kişi için toplam 7 milyar 988 milyon 803 bin lira evde bakım maaşı ödendiği açıklandı. Bakım maaşı almak isteyenlerin engelli veya yaşlı kişinin akrabası (amca, teyze, dayı, bunların çocukları ve eşleri de dahil) olması gerekiyor. Bununla birlikte bazı şartlar aranıyor ve bu şartların başında gelir yer alıyor. Evde bakımparası almak için parayı alacak kişiyle birlikte yaşayan hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor.

Bu ödemeler kapsamında Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Bu kapsamda 2019 yılında 1384 lira ödemeler bu sene aylık 1460 lira olarak ödeniyor.

SMS İLE KONTROL

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Buna göre aylık 1460 lira ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabileceği gibi bu mesaj için operatör üzerinden 1 SMS ücreti alınmaktadır.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım aylığı Devletin özel bakım gerektiren vatandaşlara sağladığı her ay düzenli olarak ödenen bir maaş türüdür. Bu maaşın verilmesinin amacı, maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın evde bakım maaşı sayesinde kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir. Maaştan yararlanmak için belirlenmiş şartlar vardır.