SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 355 lira zam yapılacak!

İntibak zammı ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2020 yılında emeklilere intibak düzenlemesi konusunda çalışma yapması bekleniyor. İntibak için kanun teklifi Meclis komisyonuna ulaştı. Teklif hayata geçerse, statü ayrımlarından kaynaklı dengesizlik giderilecek.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:27 Güncelleme 05 Mart 2020, 10:41
SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 355 lira zam yapılacak!

İÇİNDEKİLER

SGK, SSK ve Bağkur emeklilerini yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 5 milyondan fazla emekli, intibak yasasının resmi gazetede yayınlanması ile birlikte alacakları zammı merak ediyor. Eğer intibak yasası meclisten geçerse SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 50 ile 355 lira arasında zam yapılacak!

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞLARINA İNTİBAK AYARI

Hem memur hem de SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak beklentisi taşıyor. Memur emeklileri maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini istiyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK'lılar ile Bağ-Kur emeklileri de 2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin kendileri için de hayata geçirilmesini bekliyor.

SON DAKİKA SGK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA İNTİBAK ZAMMI HABERLERİ

DÜZENLEME BU YIL TAMAM

TBMM'ye ulaşan yeni düzenleme ile emekliler tek çatı altında toplanacak ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile uygulamada birlik sağlanacak. İntibak yasasının 2020 yılı içinde meclis gündemine gelmesi ve emekli maaşlarının düzeltilmesi bekleniyor.

355 TL ZAM

İntibak talebi hayata geçerse milyonlarca emeklinin maaşı artacak. Emeklilere yaklaşık 2 milyon SSK'lının yararlandığı ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detaylı bir çalışma gerçekleştirecek. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği, çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanabileceğini belirtiyor.

Meclis komisyonuna gelen intibak düzenlemesinin, bu yıl içinde Meclis gündemine gelmesi ve maaşların düzeltilmesi bekleniyor.

İNTİBAK TALEBİ NEDİR?

Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Taleple aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasındaki kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi hedefleniyor. Düşük maaşı olanlara aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilmesi isteniyor. Eğer bu talep hayata geçerse, aynı görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.

EN DÜŞÜK İŞÇİ EMEKLİSİNE:

77 TL ZAM En düşük işçi emeklisinin aylığı yüzde 6.5 oranındaki zamla bin 186 liradan bin 263 TL oldu.

EN DÜŞÜK ESNAF EMEKLİSİ

94 TL En düşük esnaf emeklisinin aylığı yüzde 6.5 zamla bin 445 liradan bin 451 liraya çıktı.

EN DÜŞÜK ÇİFTÇİ EMEKLİSİNE:

88 TL En düşük çiftçi emeklisinin aylığı yüzde 6.5 zamlanarak bin 363 liradan bin 451 liraya çıktı.

EMEKLİ MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Türkiye Gazetesi yazarlarından İsa Karakaş yazısında, "2000 yılı sonrasında emekli olanların intibakı ile ilgili nihayet "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" adı altında yeni bir düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifi 6 Şubat 2020 günü TBMM komisyonlarına kadar ulaştı." ifadelerini kullandı.