Bankada parası olan milyonlarca vatandaşı kişiyi ilgilendiriyor!

Türkiye'de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren uyarı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından geldi. TMSF tarafından yapılan açıklamaya göre bankada hesabı olan ve 10 yıldır işlem yapılmayan hesaptaki tüm paraların fonun hesabına geçeceği aktarıldı.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:33 Güncelleme 08 Nisan 2020, 13:25
Bankada parası olan milyonlarca vatandaşı kişiyi ilgilendiriyor!

İÇİNDEKİLER

Bankada birikimi parası olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haber geldi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada milyonlarca kişiye uyarı yapıldı. 10 yıl işlem görmeyen mevduat hesapları TMSF'ye devredileceğini duyuran kurum, "Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince; bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde işlem görmeyen hesaplar zamanaşımına tabiidir." denildi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TMSF'DEN BANKADA HESABI OLANLARA FLAŞ UYARI

10 yıl işlem görmeyen mevduat hesapları TMSF'ye devredileceğini duyuran kurum, "Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince; bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde işlem görmeyen hesaplar zamanaşımına tabiidir." denildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, "Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından itibaren bankaların, TMSF, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği internet sitelerinde Mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacak." ifadeleri kullanıldı.